L’Ajuntament arrenca una nova campanya de sensibilització i conscienciació sobre l’increment de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), que s’allargarà fins al dia 30. Sota el lema ‘A Sant Feliu reciclem l’orgànica’, aquesta nova acció inclourà visites a comerços per fer prescripció del servei de recollida porta a porta, així com xerrades adreçades a 19 centres educatius, residències, i entitats del municipi.
Entre els 107 establiments que rebran la visita dels serveis tècnics hi ha des de productors de matèria orgànica del mercat de marxants fins a comerciants dels mercats La Plaça, Avenida i Sant Josep, passant per fruiteries, peixateries o forns de pa.
Un dels principals objectius de les accions programades és informar del servei gratuït que ofereix l’Ajuntament de recollida porta a porta de FORM, que inclou el lliurament d’un contenidor per dipositar les bosses de residus orgànics. Els establiments adherits rebran un distintiu per poder-lo penjar a l’aparador i un davantal amb l’eslògan de la campanya, elements que permetran posar en valor la bona pràctica i que alhora han de servir per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de separar correctament els residus. A més, es publicarà el nom del comerç al web i a les xarxes socials de l’Ajuntament com a negoci adherit a la campanya. Els i les comerciants interessades en adherir-s’hi poden també sol·licitar el servei trucant al telèfon 93 685 80 01.
La campanya ‘A Sant Feliu reciclem l’orgànica’ forma part del conjunt d’accions contemplades dins del Pacte de Ciutat per fomentar la recollida selectiva de residus i la minimització de la generació dels mateixos, incrementant el nombre de comerços adherits als serveis de recollida porta a porta. Això redunda en un estalvi econòmic per al municipi, tenint en compte que el cost principal de la taxa d’escombraries el conformen els residus que no es reciclen. S’estima que un 25% del total de residus orgànics generats a Catalunya provenen dels comerços i, per tant és imprescindible la seva implicació per millorar la recollida selectiva, evitar l’escalfament de l’atmosfera, i reduir l’emissió de metà i de CO2.