Aquest any, la Comissió Europea va posar en marxa la Campanya sobre el contacte d’eficiència energètica, EPC( Energy Performance Contracting Campaign), en cooperació amb l’Oficina del Pacte dels Alcaldes.
En aquest marc, l’Oficina del Pacte dels Alcaldes organitza seminaris web mensuals i específics del país sobre el tema i a més va participar el passat mes de gener a la conferència ESCO 2013. Aquestes activitats proporcionen oportunitats per comprendre millor el paisatge EPC regulador, els seus desafiaments i oportunitats.
Entre les principals conclusions i resultats, val la pena assenyalar que el desenvolupament del projecte ESCO sol durar 8-12 mesos abans que un sí o un no pugui prendre una decisió sobre el contracte actual. La majoria de les empreses ESCO a Europa són al sector públic. La normativa de contractació pública té un gran impacte en el desplegament de l’EPC. En aquest context, els principals obstacles en particular inclouen:
- La manca d’informació sobre les instal · lacions / edificis que s’han ofert
- Cultura de contractació pública
- L’incert del marc legislatiu (l’estabilitat i la previsibilitat de les normes són fonamentals per a les inversions reeixides)
Una enquesta enviada a 1.000 municipis a l’estat alemany ha descobert recentment que menys del 15% utilitza un sistema de gestió de l’energia amb almenys un control del consum i de les instal · lacions mensual, encara que és un requisit previ important per als contractes EPC.
En la seva forma actual, la UE es fixa per assolir només la meitat del seu objectiu del 20% d’eficiència energètica. Per tant, és de crucial importància que els governs nacionals i els municipis facin un esforç addicional per fer els estalvis necessaris.
Un exemple és el programa de modernització de l’edifici públic de Londres, RE: FIT va generar un estalvi energètic del 20% de mitjana (amb més de 100 edificis coberts fins ara), amb el suport previst per la preparació de projectes i selecció de proveïdors.
*A news from the ‘Covenant of Mayors’