11.02.14 – BLANES • Selva

Blanes organitza 10 xerrades educatives pels pares i mares d’alumnes 

0
360

El cicle tracta temes triats per les AMPAS dels centres escolars: internet i les xarxes socials, l’acompanyament al dol, educar sense crits, la salut sexual, o bé les addiccions a l’alcohol, el tabac i les drogues, entre d’altres 


Xerrada educativa.
El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes organitza cada any una Guia de Recursos Educatius amb activitats adreçades als alumnes, així com als pares i  mares d’alumnes dels centres escolars d’arreu del municipi. Una d’aquestes activitats és el Cicle de Xerrades. Espai de Debat, que aquest 2014 està previst que s’allargui fins el juny. 
Aquest cicle s’organitza a petició de les AMPAS i ja fa molts anys que s’organitza a Blanes de manera ininterrompuda, ja que es tracta d’una activitat que es valora molt positivament pels pares i mares. Aquest curs 2013-2014 el cicle inclou 10 xerrades, 3 més que el curs passat, i s’estan allotjant a 3 centres: l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola d’Educació Especial Ventijol i l’Escola Sa Forcanera. 
Les xerrades estan adreçades específicament als pares i mares dels alumnes, i els temes que es tracten estan escollits precisament des de les mateixes AMPAS dels centres. El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha apostat per mantenir la continuïtat del programa, ja que es treballen aspectes d’interès relacionats amb l’educació dels fills, principalment en àmbits relacionats amb la psicologia i la salut. 
Es tracta de qüestions com ara quan cal portar els nens i nenes al metge, millorar la capacitat d’esforç, internet i les xarxes socials, l’acompanyament al dol, o bé les drogues, entre d’altres temes que formen part del cicle d’aquest any. Tots aquests temes intervenen directament en la formació dels nens i nenes com adults més responsables amb la societat. Per tractar totes aquestes qüestions, les xerrades s’encarreguen a professionals coneixedors dels temes triats, i amb un currículum suficientment diversificat per assolir els objectius del programa. El cicle de xerrades, que es va encetar a finals de gener, s’ha programat perquè tingui lloc al llarg d’aquests mesos i finalitzarà a principis de juny. 
La primera xerrada va tractar sobre salut sexual per a nois i noies amb discapacitat i la segona sessió, que es va fer durant la primera setmana de febrer, es va centrar en parlar de les drogues en el seu sentit més ampli. És a dir: no tan sols cal entendre per drogues les substàncies estupefaents, sinó també el consum de fàrmacs, alcohol i tabac, ja que en definitiva del què es parla és d’addiccions. Per tractar aquest tema es va comptar amb la participació de Francesc Calvo, educador social i psicopedagog adscrit al Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Girona. 
Durant la xerrada, Francesc Calvo va donar a conèixer dades prou preocupants, com per exemple que a Catalunya el consum puntual d’alcohol entre els joves comença entre els 14 i els 15 anys, que actualment un 55% de les addiccions són pel consum d’alcohol, i que el 85% dels adolescents l’han tastat en algun moment. 
La resta de xerrades previstes són les següents: 
Tema: Internet i les xarxes socials 
Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar 
Dia i Hora: dijous 20 de febrer a les 15’15 h 
Lloc: Escola Joaquim Ruyra 
Tema: Relacions entre germans: rivals i confidents 
Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar 
Dia i Hora: dijous 6 de març a les 15’15 h 
Lloc: Escola Joaquim Ruyra 
Tema: Quan cal portar els nostres fills al metge 
Ponent: Doctora Beatriz Fontalva i Carme Cubarsí – pediatra i infermera de pediatria respectivament 
Dia i Hora: dijous 20 de març a les15’15 h 
Lloc: Escola Joaquim Ruyra 
Tema: Com fer front a les adversitats amb fills amb necessitats educatives especials 
Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia 
Dia i Hora: dijous 3 d’abril a les 20 h 
Lloc: Escola d’Educació Especial Ventijol 
Tema: Com ajudar als nostres fills a millorar la capacitat d’esforç i l’autonomia 
Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar 
Dia i Hora: dijous 24 d’abril a les 19 h 
Lloc: Escola Sa Forcanera 
Tema: Trencar els estereotips sobre la immigració 
Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar 
Dia i Hora: dijous 8 de maig a les 19 h 
Lloc: Escola Sa Forcanera 
Tema: L’acompanyament al dol 
Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia 
Dia i Hora: dijous 22 de maig a les 19 h 
Lloc: Escola Sa Forcanera 
Tema: Educar sense crits, sense càstigs 
Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia 
Dia i Hora: dijous 5 de juny a les 19 h 

Lloc: Escola Sa Forcanera 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.