Bones pràctiques de la Capital Verda Europea i de les ciutats Fulla Verda Europea

0
287

Formació energètica a les empreses, autobusos urbans elèctrics de recàrrega ràpida o gestió eficient d’aiguats: dos informes nous sobre les competicions de la Capital Verda Europea i de les ciutats de la Fulla Verda Europea mostren pràctiques inspiradores i plans urbans sostenibles de 17 ciutats d’arreu d’Europa. 
 
Els exemples de bones pràctiques a ambdós informes provenen de ciutats que han competit pels premis Capital Verda Europea 2018 i Fulla Verda Europea 2017. En destaquen els casos de la ciutat signant del Pacte dels Alcaldes, Nijmegen, guanyadora de la Capital Verda Europea 2018, i la ciutat irlandesa de Galway (guanyadora de la Fulla Verda Europea 2017). Les polítiques pro-ciclisme de Nijmengen han ressaltat com a exemple pioner de mobilitat urbana sostenible. Aquesta política es basa en construir nous carrils bici i crear aparcaments ciclistes pels ciutadans. 
 
Les set ciutats participants en el premi Capital Verda Europea 2018 són signants del Pacte dels Alcaldes. Més enllà de Nijmegen, també destaquen els exemples de bones pràctiques de Ghent (Bèlgica), Arad (Romania), ‘s-Hertogenbosch (Holanda), Tallinn (Estònia), Varsòvia (Polònia) i Umeå (Suècia). La ciutat belga de Ghent va ser una de les primeres ciutats en complir els objectius pel 2030 del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, en el que les ciutats adopten una actuació integrada davant l’adaptació i mitigació del canvi climàtic i incrementen els esforços per oferir energia sostenible, segura i assequible per a tothom.

*A text from the Covenant of Mayors.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.