26.08.14 – BARCELONA • Barcelonès

Buch: “Els ajuntaments necessitem un escut per fer front a les inseguretats jurídiques de la LRSAL”

0
330

Reclama urgentment l’aprovació del projecte Llei de Governs Locals de Catalunya donat que el decret només cobreix una part administrativa dels efectes negatius de la LRSAL

El president de l’ACM i del Consell de Governs Locals de Catalunya ha valorat positivament que la diputació permanent del Parlament de Catalunya hagi convalidat el decret llei 4/2014, de 22 de juliol, que estableix mesures urgents per adaptar els convenis, els acords i els instruments de cooperació que s’hagin subscrit entre la Generalitat i els ens locals a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).
 
“El decret validat pel Parlament de Catalunya és una eina important que ha de permetre als ajuntaments tenir un escut per fer front a la LRSAL i garanteixi així la seguretat jurídica necessària per seguir prestant els serveis públics locals” assegura el president de l’ACM, Miquel Buch. Tot i així, per Buch, el decret només cobreix una part administrativa dels efectes perniciosos de la LRSAL. "El món local necessita blindar-se davant la reforma local espanyola i a dia d’avui, els ajuntaments encara continuen a la intempèrie".
 
Per aquest motiu, el també alcalde de Premià de Mar, ha reclamat urgentment al Parlament de Catalunya l’aprovació del projecte de Llei de Governs Locals de Catalunya que ha de fer de mur de contenció davant els efectes perniciosos de la llei aprovada pel govern del PP. Per aquest motiu, ha demanat que s’aparquin les discrepàncies del model català local i es faci front a la LRSAL.
 
El president de l’ACM, Miquel Buch ha recordat que el passat 21 de maig va comparèixer al Parlament de Catalunya com a president del Consell de Governs Locals de Catalunya per demanar que la Llei de Governs Locals de Catalunya defineixi i defensi clarament el marc competencial català, especialment en competències pròpies dels municipis, les delegades i les complementàries davant del risc que pot suposar la LRSAL. Així mateix, va reivindicar que aquesta llei sigui fruit d’un ampli consens i acord entre els representants dels diferents partits polítics del Parlament. Va lliurar als diputats de la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, "un document amb 6 eixos de consens que hauria d’introduir la LGLC per a fer dels ajuntaments millors eines de serveis a la ciutadania, especialment ara que molts veïns pateixen". 
 
El Decret Llei 4/2014, de 22 de juliol té per objecte regular el procediment per adaptar els convenis, els acords i la resta d’instruments de cooperació ja subscrits, en data 31 de desembre de 2013, entre l’Administració de la Generalitat i els ens locals de Catalunya, que portin aparellat qualsevol tipus de finançament destinat a satisfer l’exercici de competències delegades o competències distintes de les pròpies i de les delegades. Un fet que preveu la disposició addicional novena de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.
 
En tots els casos es preveu que s’haurà d’afegir una addenda als convenis, acords i resta d’instruments de cooperació, en la qual s’inclourà una clàusula de garantia de compliment de les obligacions financeres o de compromisos de pagament de la Generalitat de Catalunya.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.