La setena edició de la Fira Mercat Modernista preveu superar els 25.000 visitants aquest cap de setmana
El personatge de Lluís Domènech i Montaner rep els visitants aquest cap de setmana a Canet de Mar.
Canet de Mar (Maresme) reviu aquest cap de setmana l’època daurada del modernisme català. Per setè any, el poble fa un viatge en el temps per explicar al visitant com era la vida a Catalunya a principis del segle passat. Els carrers s’engalanen i els veïns i comerciants llueixen vestits d’època. Durant tot el cap de setmana hi ha mostra d’artesans i d’oficis, teatre al carrer, rutes guiades i espectacles de tot tipus per a petits i grans. Per sobre de tot destaca la figura i obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que va deixar a Canet de Mar bona part de la seva creació i que és la raó de ser de la Fira Mercat Modernista. Enguany s’espera superar la xifra de 25.000 visitants de l’any passat.
La Fira Mercat Modernista de Canet de Mar és ja, després de set edicions, un producte turístic més que consolidat a la comarcal del Maresme. L’esdeveniment posa en valor el patrimoni arquitectònic del municipi, més enllà dels edificis. Es tracta d’una mostra de la gent i de la vida de l’època, tal com destaca el regidor de Promoció Econòmica, Albert Lamana.
Al marge dels elements tradicionals de les fires, com la mostra d’artesans, la mostra d’oficis, diferents actuacions teatrals i musicals al carrer o rutes guiades pels indret més interessants, la fira implica tot el poble i el fa viatjar en el temps, des de famílies guarnides amb vestits d’època o comerços transformats per a l’ocasió. "Som poble de faràndula", excalama Lamana.
Enguany participen a la fira mercat un total de 150 parades, de les quals una tercera part són comerciants de Canet de Mar. "Cada cop més botigues del poble surten al carrer", celebra el regidor. "Es vol posar en valor tot el patrimoni", afegeix. I la peça més important d’aquest patrimoni és sense dubte la figura de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
"En Lluís" és la raó de ser d’aquesta fira mercat i el consideren un veí més de Canet. La seva casa museu és la peça més preuada. Es considera la darrera obra de l’arquitecte i avui s’ha convertit en un espai museïtzat on el propi personatge de Lluís Domenech i Montaner és qui explica la història de l’arquitecte.
També és obra seva l’Ateneu de Canet, la Masia Rocosa, la Casa Roura o diversos panteons del cementiri municipal, entre d’altres. Enguany, a més, l’Ajuntament ha afegit un segon personatge al seu imaginari, el ‘griu de Canet’. És una gimcana inspirada en un drac modernista de Domènech i Montaner i a través del qual s’expliquen els darrers 150 anys de la història del poble.
L’any passat es va tancar la fira amb 25.000 visitants i aquest any s’espera poder superar la xifra, gràcies al pont de l’Onze de Setembre.