El primer en celebrar-se va ser el taller avançat, al que van estar convidats la cinquantena de veïns i veïnes de Castellbisbal que ja transformen les restes orgàniques dels seus jardins i horts en adob. De tots ells, van participar una desena, entre els quals hi havia alguns amb molts anys d’experiència fent compost a casa, i d’altres que només fa uns mesos que s’han iniciat en el procés. Durant el taller, força participatiu, a més d’intercanviar experiències, van aprofundir en alguns aspectes pràctics, com ara com optimitzar el funcionament del compostador durant la primavera i l’estiu, o com identificar la fauna que serveix com a indicador del bon o deficient estat del compost.
Un cop finalitzat el taller avançat, es va donar inici al curs bàsic de compostatge, adreçat a la població de les urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca. Més d’una quinzena de persones va participar en el taller i van rebre la formació bàsica per adherir-se a la campanya i començar a fer compost a casa seva. Acabat el curs, es van repartir una dotzena de compostadors domèstics, un dels quals s’instal·larà a l’Escola Bressol Municipal La Caseta per complementar l’activitat d’hort escolar que ja s’està desenvolupant amb l’alumnat del centre.
Aquests nous compostaires rebran dues visites de seguiment un cop comencin a fer el compostatge casolà i comptaran amb assessorament continu, telefònic o telemàtic, per resoldre qualsevol dubte que sorgeixi durant tot el procés. Amb els compostadors que es van repartir ahir, ja hi ha una seixantena funcionant, repartits per tot el municipi i especialment a les urbanitzacions.
La trobada de compostaires d’aquest cap de setmana compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i esdevé la primera fase del desplegament del Pla Director d’Autocompostatge Metropolità a Castellbisbal, un programa al qual estan