Catalunya, primera regió d’Europa en nombre de pimes que capten fons europeus per a projectes d’innovació

0
687

En total, 246 pimes i startups catalanes han captat, en el període 2014-2020, 108 milions d’euros en el marc de el programa SME Instrument de la Comissió Europea, segons dades d’ACCIÓ

Catalunya és la primera regió d’Europa en nombre de pimes que han captat ajudes per a projectes d’innovació de la Comissió Europea. Segons dades d’ACCIÓ, en total, 246 petites i mitjanes empreses i startups catalanes han obtingut per concurrència competitiva 108 milions d’euros d’el programa SME Instrument de la Comissió, que va començar el 2014 i que va acabar l’any passat en el marc de el programa Horizón 2020 .

ACCIÓ ha publicat aquestes dades en el marc de la inauguració de la Horizon Europe Week, un conjunt de seminaris i tallers que tindran lloc aquesta setmana en format virtual per apropar les oportunitats de finançament de la Unió Europea a les empreses catalanes i que compta amb la participació d’Ignacio Baleztena, Team Leader Research & Innovation Outreach de la Comissió Europea.

Participació catalana al SME Instrument

Així, segons les dades publicades per ACCIÓ, tot i que Catalunya representa el 1,5% de la població europea, les 246 pimes catalanes suposen al 4,5% de l’total de les beneficiàries de tot Europa en el SME Instrument. Catalunya se situa així en nombre d’empreses que han accedit a aquests ajuts per davant de Llombardia, Madrid, Îlle-de-France i Emilia-Romagna.

Per volum de finançament captat, els 108 milions d’euros que han aconseguit les pimes catalanes representen el 3,8% de l’total de l’pressupost concedit. D’aquesta manera, Catalunya ha concentrat el 27,7% de l’volum obtingut per Espanya i el 26,4% de l’nombre d’empreses.

Les 246 pimes catalanes que han captat fons de l’SME Instrument -que en global ha comptat amb un pressupost de gairebé 3.000 milions d’euros- han obtingut ajudes directes d’entre 50.000 euros i 2,5 milions d’euros per empresa per dur a terme estudis de viabilitat del seu pla de negoci o desenvolupar les proves pilot necessàries per a dur la seva tecnologia a l’mercat.

Per accedir a aquest finançament, ACCIÓ -la agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa- va ser nomenada per la Comissió Europea com l’organisme responsable a Catalunya d’analitzar les necessitats dels projectes d’innovació i facilitar serveis de coaching tan per ajudar les pimes catalanes a presentar les sol·licituds per accedir a l’ajuda com per assessorar-les en el desenvolupament de el projecte. ACCIÓ ofereix aquest servei d’assessorament com a membre coordinador a Catalunya de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.