9.11.18 – BARCELONA • Barcelonès

Cercles de comparació intermunicipals de les escoles bressol i de música

0
448

En aquesta edició s’ha incrementat el total de municipis que han participat, que en el cas de les escoles bressol arriba a 48 ajuntaments i en els cercles de música a 43. 


Imatge de la jornada. Foto: DIBA.
S’ha celebrat la jornada de cloenda dels Cercles de comparació intermunicipal d’escoles bressol i d’escoles municipals de música 2017, que ha tingut lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. En aquesta edició s’ha incrementat el total de municipis que han participat, que en el cas de les escoles bressol arriba a 48 ajuntaments i en els cercles de música a 43. La presentació ha anat a càrrec del diputat d’Educació, Rafael Homet.
Entre les dades analitzades de les escoles bressol, destaca el grau de satisfacció dels usuaris d’aquests serveis públics. Tant les escoles bressol com les escoles de música tenen una alta percepció de la qualitat per part dels seus usuaris del servei que ofereixen, amb una puntuació de 8,9. La qualificació més elevada de tots els cercles analitzats. Malgrat un context de davallada demogràfica, la cobertura de places a les escoles bressol és molt elevada 92,7, encara que els municipis de menor població són els que tenen més dificultats per cobrir totes les places que ofereixen. Una altra dada significativa és l’augment del nombre de municipis que realitzen polítiques de tarifació social per facilitar l’accés al servei, que aquest any és un de cada tres.
Respecte de les escoles de música, cal assenyalar l’increment de l’alumnat de curta durada en els darrers quatre anys que se situa en 3,6 alumnes per cada 1000 habitants, així com l’increment de la participació dels alumnes en conjunts instrumental. També és destacable l’augment del tant per cent d’alumnes que realitzen projecte comunitaris sobre el total d’alumnes que se situa en un 38,9% sobre el total. Això vol dir que actualment, tres de cada quatre participants al cercle realitzen algun tipus de projecte de música comunitària a les seves escoles.
Els Cercles de comparació intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l’avaluació i millora de la prestació i la gestió dels serveis públics municipals, que dinamitza el Servei de Programació de l’Àrea de Coordinació i Govern Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb les àrees que treballen en els diversos àmbits d’anàlisi.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.