19.06.17 – CORNELLÀ DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Citilab, motor d’una societat del coneixement inclusiva i cohesionada a Cornellà de Llobregat

0
400

Citilab arriba a la xifra de 8.688 citilabers, un 11% més respecte l’any anterior. L’any 2016 va sumar 869 noves afiliacions

Citilab facilita a emprenedors, autònoms i empreses més de 1.500 m2 Foto: Ajuntament de Cornellà de Ll.

Bona part de l’augment de socis del Citilab s’explica per la posada en marxa, a finals de 2015, de l’aula d’estudi oberta les 24 hores, els 365 dies de l’any, i per la nova oferta del cicle formatiu de grau superior en Realitat Virtual de la Fundació Obicex

El 44,53% dels nous afiliats són de Cornellà i el 55,47% d’altres municipis, fins a 50 de diferents de la província de Barcelona

L’evolució del nombre de citilabers el consoliden com a motor d’una nova societat del coneixement inclusiva i cohesionada, promotor de la innovació tecnològica i social, generador de coneixements i noves oportunitats en xarxa. Cornellà té al Citilab un laboratori ciutadà per experimentar amb les noves tecnologies, obert a tothom i amb qualsevol nivell de coneixement. És un model d’innovació col·laborativa, però a més pretén ser un espai de reflexió, de debat i divulgació. El passat mes de gener es va signar un acord entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’empresa tecnològica IBM i el Citilab per a impulsar la digitalització de les ciutats.
Un altre exemple va ser la celebració de la Setmana de la Co-innovació, un aparador per donar visibilitat a totes aquelles accions innovadores que es duen a terme al territori. Citilab és també un referent d’innovació ciutadana a Europa, ja que manté la participació en quatre projectes Europeus: Pelars, Jam Today, Mind The Gap i Divercities.
 
Suport a l’educació
Des de Citilab s’ofereix suport als centres i al professorat (Edulab, Edutec, Scratch, Tecnocampus…), perquè treballin el seu currículum i continguts sobre programació, robòtica i disseny 3D, per relacionar-se amb la tecnologia i per desenvolupar un pensament crític i creatiu. Una altra aposta són els Clubs, un nou espai de creativitat i d’innovació on es fomenta l’autoaprenentatge, l’intercanvi de coneixement, la col·laboració i el treball per projectes.
Durant el 2016 hi han participat de manera regular entre 15 i 30 persones, com ara l’Institut de Cornellà, que ha portat dos grups per desenvolupar el seu projecte en el marc dels clubs.
 
Espai per a emprenedors
Citilab facilita a emprenedors, autònoms i empreses més de 1.500 m2 d’espais en condicions avantatjoses, a través del Labworking, el Centre d’Empreses de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CETIC) i altres espais auxiliars, com les illes de reunió i el Showroom. Per millorar les oportunitats d’ocupació de les persones s’ofereixen tallers i sessions en diverses temàtiques: Facility Management, Drons, IoT, realitat virtual i augmentada, 3D, audiovisuals, desenvolupament web, eficiència energètica, etc.
Durant el mes de juny, l’OpenDataLab ha programat mòduls que es poden cursar per separat o que conjuntament conformen el certificat avançat de Business Open Data.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.