El candidat de CiU a l’alcaldia de Badalona, Ferran Falcó, no veu amb bons ulls la gran proliferació de magatzems de venda a l’engròs regentats per ciutadans xinesos que ocupen la practica totalitat del polígon Grandland, a la zona sud de la ciutat. Diu que hi ha "molts magatzems gestionats per molt poca gent" i que, per tant, "hi ha molts metres quadrats que no s’aprofiten en favor de l’ocupació". Per això CiU vol promoure que en aquestes naus s’hi instal·lin petits tallers i empreses productives que generin riquesa que reverteixi a la ciutat. Per incentivar els empresaris, Falcó promet impulsar millores urbanístiques i la instal·lació de fibra òptica que millorin la competitivitat de la zona.
CiU aposta per un "canvi d’orientació" del polígon Grandland de Badalona, conegut popularment com ‘xina town’ pel gran nombre de magatzems de venda a l’engròs regentats per ciutadans originaris d’aquell país. El candidat nacionalista, Ferran Falcó vol que a Badalona "hi hagi empreses, i no magatzems", que generin riquesa a la ciutat.
"Podem necessitar magatzems i podem ser una zona amb una certa logística, però aquest polígon no està pensat per això", ha dit Falcó durant una visita a la zona. L’alcaldable de CiU detalla que la planificació urbanística de la zona, afegida al gran trànsit de camions que hi passen, genera greus problemes de mobilitat.
És per això que la federació nacionalista aposta per traslladar aquests magatzems a una altra zona industrial: "S’ha de buscar un lloc més adient per aquesta activitat, que genera més tensió al carrer, a la circulació i en l’ocupació de les voreres". Falcó afegeix, però, que el que sobretot cal prioritzar és que en aquesta zona s’hi instal·li una indústria productiva potent.
El líder de CiU a Badalona justifica aquest canvi de model: "Hi ha una immensitat de metres quadrats que no estan ben aprofitats en favor de l’ocupació perquè i hi ha molts magatzems gestionats per molt poca gent".
Fibra òptica
Per promoure aquesta reorientació del polígon Grandland, CiU proposa intervenir-hi urbanísticament, amb la renovació de l’asfalt, la millora de l’enllumenat o una millor gestió de la mobilitat. Una de les apostes estrella dels nacionalistes per aquest polígon, però, és la implantació de la fibra òptica per fer-lo més competitiu.
Segons un estudi realitzat per la candidatura que encapçala Ferran Falcó, la inversió necessària seria d’uns 400.000 euros, dels quals una part estaries subvencionats per la Generalitat -150.000 euros-, una altra l’aportaria l’Ajuntament -entre 100.000 i 150.000 euros- i una altra l’haurien d’aportar els propietaris de les naus. Es calcula que cada empresari hauria de desembutxacar al voltant de 1.500 euros.
Si funciona, el model es podria exportar als polígons de Can Ribó i Bonavista, segons ha explicat Falcó. "Volem treballar a favor de l’economia productiva i hi ha grans projectes com la construcció de la carretera B-500, però també petites coses com aquesta, que en un futur seran molt importants", ha conclòs l’alcaldable per CiU.