L’objectiu és el de debatre la normativa, principis i tipus contractuals, les ofertes, els contractes, amb una especial referència a les clàusules socials i mediambientals.
Imatge de la presentació. Foto: FMC.
Aquest curs organitzat per l’FMC, i que ja va celebrar una primera edició els mesos de maig i juny, té l’objectiu de debatre la normativa, principis i tipus contractuals, les ofertes, els contractes, amb una especial referència a les clàusules socials i mediambientals, ofertes amb valors anormals i desproporcionats i informes tècnics de valoració.
El curs ha començat avui i continuarà els dies 11, 18 i 25 d’octubre, i 8 de novembre i s’adreça principalment a tècnics de l’administració, A1 i A2, i resta de professionals, relacionats amb la redacció, supervisió i seguiment dels diferents contractes.
La llei de contractes de l’estat és un d’aquells texts legals que es renova de forma cíclica, atenint-se a les diverses necessitats dels administrats. Aquesta darrera versió, la Llei 9/2017, introdueix criteris ajustats a la nova cultura que ha de prestar l’administració, la sostenibilitat.
La introducció d’aquests paràmetres, tant econòmics, com socials i ambientals, modulen una norma que sol ser molt estricta i gens flexible, atenent-se a criteris automàtics. L’apreciació i introducció d’aquests nous elements, dona resposta a la societat del segle XXI, on els criteris de sostenibilitat són àmpliament acceptats i positivament valorats per la societat.
En el curs es debat la normativa, principis i tipus contractuals, els criteris de valoració de les ofertes, adjudicació i formalització dels contractes, es fa una especial referència a les clàusules socials i mediambientals, ofertes amb valors anormals i desproporcionats i informes tècnics de valoració; es tracta també l’execució dels contractes, seguiment, drets i obligacions, modificacions i s’analitzen casos pràctics: la possible responsabilitat civil del tècnic, en els processos de contractació publica.
Els docents que l’imparteixen són Carme Lucena Cayuela, vocal del Tribunal de Contractes del sector Públic de Catalunya; Manel Roig, enginyer de Tecnicat; i Fernando Carlos de Valdivia Gonzalez, magistrat del Jutjat de primera instància núm. 4 de Barcelona. La direcció és a càrrec de Luis Ferrero, enginyer i president de Tecnicat (Associació de Tècnics de l’administració de Catalunya).