Els objectius prioritaris són els d’impulsar un full de ruta per a l’atenció domiciliària integral, avançar en l’atenció integrada a les persones que pateixen trastorns mentals greus i crear un marc de referència per a la prevenció i intervenció en el maltractament contra les persones grans.
Un moment de la signatura. Foto: Premsa gencat.
El Departament de Presidència, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han constituït avui a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà l’Òrgan de Governança Territorial de l’Alt Empordà per oferir una atenció més integrada des dels serveis socials i de salut a la comarca.
L’Òrgan de Governança Territorial de l’Alt Empordà s’emmarca en el desplegament del Programa Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) creat per la Generalitat l’any 2014 i que estableix un sistema de govern territorial a nivell local, per tal de disposar d’un entorn col·laboratiu i de treball conjunt i permanent.
En el cas de l’Alt Empordà, l’any 2015 ja es va posar en funcionament una taula tècnica impulsora del desplegament PIAISS, i ara es fa un pas més per avançar en un procés que pretén canviar la manera de treballar per passar de la mera coordinació entre sistemes, a un model d’atenció integrada. Tot plegat per oferir uns serveis i una atenció de més qualitat i que augmenti el benestar de les persones ateses des de la col·laboració entre departaments i el món local.
L’acord de governança de l’Alt Empordà l’han firmat la coordinadora de les Polítiques Públiques per a l’Estat del Benestar del Departament de la Presidència, Dolors Rusinés; la directora dels Serveis Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta; el gerent de la Regió Sanitària Girona del CatSalut, Miquel Carreras; l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer.