Coronavirus: 10 mesures que la UE està prenent per combatre la pandèmia

0
257

Descobreixi a continuació què estan fent les institucions europees per mitigar l’impacte del brot de COVID-19, protegir els ciutadans, l’economia i promoure la solidaritat.
 
 
Les institucions europees lluiten contra la propagació del coronavirus i brinden ajuda als Estats membres que necessiten equips i suport. A llarg termini, la Unió Europea està treballant per mitigar l’impacte social i econòmic de la crisi. Aquestes són algunes de les mesures que està prenent la UE per lluitar contra la COVID-19:
 
1. Disminuir la propagació del virus.
Per ajudar a limitar la transmissió de virus a Europa i a altres parts del món, la UE ha tancat les seves fronteres exteriors als viatges no essencials, al temps que garanteix la circulació de béns de primera necessitat en el mercat interior. Es preveuen recursos addicionals per al Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties, que proporciona avaluacions ràpides de riscos i actualitzacions epidemiològiques sobre el brot.
 
2. Subministrament d’equips mèdics.
La UE ha creat la reserva d’emergència "rescEU" perquè els països membres tinguin accés ràpid a equips mèdics, com respiradors i mascaretes de protecció, com a part del Mecanisme de Protecció Civil de la UE. A més, la UE ha organitzat una gran licitació internacional que permet als Estats membres realitzar compres conjuntes d’equips i medicaments i mobilitzarà més de 3.000 milions d’euros per donar suport als sistemes sanitaris en les regions de la UE més afectades per la crisi de la coronavirus. La UE també ha organitzat una recaptació de fons en línia que té com a objectiu recaptar 7.500 milions d’euros inicials o vacunes, medicaments i diagnòstics per combatre el coronavirus a tot el món.
 
3. Promoció de la investigació.
El programa d’investigació "Horitzó 2020" de la UE està finançant 18 projectes d’investigació i 151 a tot Europa per ajudar a trobar una vacuna ràpidament contra la COVID-19. L’objectiu és millorar el diagnòstic, la preparació, la gestió clínica i el tractament.
 
4. Impulsar la solidaritat europea.
El Parlament Europeu ha donat suport noves normes que permeten als Estats membres sol·licitar assistència financera de el Fons de Solidaritat de la UE, l’abast s’ha ampliat, per cobrir emergències sanitàries. L’abast d’aquest fons s’ha ampliat recentment, per la qual cosa aquest any es posaran a disposició dels països membres fins a 800 milions d’euros per combatre la pandèmia de coronavirus.
 
5. Assegurar la recuperació de la UE.
Per ajudar a la UE a recuperar-se de l’impacte econòmic i social de la pandèmia, la Comissió presentarà una nova proposta per al pressupost a llarg termini (2021-2027), que inclourà un paquet d’estímul. El Parlament Europeu ha de donar el seu vistiplau a aquesta proposta. Els eurodiputats van demanar un pla sòlid de recuperació i un Fons de Solidaritat i van subratllar que les mesures econòmiques han d’incloure "bons de recuperació" garantits pel pressupost de la UE. A aquestes mesures s’hi suma el full de ruta presentat per la Comissió Europea, en cooperació amb el president de el Consell Europeu, europea per aixecar progressivament les mesures de confinament adoptades com a conseqüència de l’brot de coronavirus.
 
 
6. Suport a l’economia.
La UE treballa en un paquet d’ajuda de 540.000 milions d’euros per abordar la crisi i donar suport als treballadors, les empreses i els Estats membres. A més, el Banc Central Europeu està proporcionant 750.000 milions d’euros per alleujar el deute públic durant la crisi, així com 120.000 milions d’euros en flexibilització quantitativa i 20.000 milions d’euros en compres de deute. Els eurodiputats també van votar per posar a disposició dels països de la UE 37.000 milions d’euros dels fons estructurals existents de la UE per fer front a la crisi de l’coronavirus i donar suport a la assistència sanitària, les empreses i els treballadors. A dia 5 de juny del 2020, el BCE surt al rescat de l’economia europea amb 600.000 milions més.
 
7. Protecció de l’ocupació.
Per garantir que els empleats puguin conservar el seu lloc si les seves empreses es queden sense feina a causa de la crisi del coronavirus, la Comissió ha proposat ajuda per al treball a curt termini recolzat per l’Estat (SURE). La Comissió Europea també ha desbloquejat 1.000 milions d’euros de Fons Europeu per a Inversions Estratègiques, el que permetrà a Fons Europeu per a Inversions Estratègiques emetre garanties per incentivar els bancs i altres prestadors a proporcionar fins a 8.000 milions d’euros liquiditat en suport a unes 100.000 empreses europees.
 
8. Repatriació de ciutadans de la UE.
Desenes de milers d’europeus han estat repatriats des de diferents punts de l’món amb motiu del brot de coronavirus gràcies al mecanisme de Protecció Civil de la UE.
 
9. No sobrecarregar la xarxa.
Amb milions de persones obligades a quedar-se a casa, la UE va demanar a Netflix, Facebook i YouTube que reduïssin la qualitat de les seves transmissions per evitar sobrecarregar internet. Aquesta mesura permet a tots els usuaris seguir tenint accés. La propagació de la desinformació sobre el coronavirus també ha estat motiu de preocupació. Els eurodiputats van demanar una font d’informació europea per garantir que tots els ciutadans tinguin accés a informació precisa i verificada i van demanar a les empreses de xarxes socials que abordin els mites i la propaganda.
 
10. Assegurar informació precisa.
La propagació de la desinformació sobre el coronavirus posa en risc la salut dels ciutadans. Els eurodiputats han demanat una font d’informació europea per garantir l’accés a informació precisa i verificada en el seu idioma i van demanar a les empreses de xarxes socials que abordin la desinformació i el discurs d’odi.
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.