DIÀLEGS ALCALDES.EU  El futur de Lleida
CONFIRMACIÓ ASSISTÈNCIA

0
224

 

                          + INFO dialegs@alcaldes.eu | T. 933 390 812


• Quina fotografia ofereix, avui, la Lleida del futur?

Està prou preparada la ciutat per afrontar-lo? Què li manca? En què destaca?

Com s’organitzen els actors rellevants per liderar les transformacions necessàries? Es comuniquen prou o manca entesa?

Quin és l’estat de les comunicacions de Lleida amb les capitals més properes?

Què pot aportar Lleida al món del segle XXI?

1 DE FEBRER DE 2019

UNIVERSITAT DE LLEIDA
[LLEIDA]
11.00 h

Per assistir com a oïent
L’aforament és limitat
Confirmacions: per estricte ordre d’arribada

Es tracta de proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics a mida de les necessitats del ciutadà.


En un context previ a les properes eleccions municipals, aquest diàleg ajudarà a plantejar, comprendre i imaginar un escenari futur de la ciutat de Lleida, en què tots els seus ciutadans s’hi trobin confortables. En el debat es buscaran idees i visions de consens, útils per a tots els actors implicats.

Amb prop de 140.000 habitants, Lleida és la capital de l’interior de Catalunya. Una urbs moderna, oberta i puntera en producció econòmica i acadèmica, que manté una lluita secular per connectar i liderar tota una demarcació i una indústria agropecuària poderosa amb les capitals més properes. A l’igual que Indíbil i Mandoni, els cèlebres cabdills ilergetes, que van resistir la pressió de l’Imperi Romà, la capital del Segrià ha sabut preservar la seva identitat i incorporar-la amb èxit als circuits econòmics i culturals del segle XXI. Però, quins reptes, i quines solucions, planteja la Lleida del futur?

D’entrada, volem conèixer quines perspectives, oportunitats i amenaces té la ciutat. Seguirà un model de creixement generalista o bé d’híper-especialització productiva? A l’hora de proporcionar riquesa als seus habitants, optarà pels serveis o per la reindustrialització? Per la productivitat o per la creativitat? Espera un creixement demogràfic agut o lent?

I, en tot aquest procés, quin paper hi jugarà la capacitat d’innovar? I com hi pot ajudar la universitat? Com col·laboren l’acadèmia, les institucions públiques, el teixit empresarial i la ciutadania en la creació d’innovacions que diferenciïn la capital de l’interior? Lleida ha parlat molt de la connectivitat. Ja sigui en infraestructures com en cables de fibra òptica, sempre ha hagut de lluitar per assolir bones condicions de transport de persones, mercaderies i serveis envers la resta de Catalunya i l’interior de l’Estat. En quin grau es troben les connexions actuals? N’hi haurà prou per afrontar un futur amb garanties?

Generació de riquesa, competitivitat, interconnexió, turisme, innovació… Conceptes que una ciutat com Lleida entén com a part indissoluble del benestar i progrés d’una ciutadania cada vegada més informada i exigent que busca en el futur allò que ha trobat a faltar en el passat. Com serà, doncs, el futur de Lleida?

Amb la participació de les principals figures socials, acadèmiques i comunicatives locals, i la presència dels candidats a les eleccions municipals, aquest diàleg anticiparà escenaris de futur de la ciutat que ens acull. Totes les propostes, incloent les del públic assistent, seran benvingudes, sempre que busquin oferir respostes constructives.


__________________________________________________________________________________________




 

Esmorzars anteriors

EL CORREDOR MEDITERRANI:
Quin paper juguen els municipis?

CIUTATS CAPITALS,
El municipalisme lidera la nova política?

SOBIRANS O DEPENDENTS,
el procés des del municipalisme




EL MARESME:
visions des d’una comarca estratègica


.

ELECCIONS MUNICIPALS 2015:
L’Àrea Metropolitana de Barcelona

ELECCIONS MUNICIPALS 2015:
Comença la cursa

Propostes de dinamització de la indústria i del comerç a la comarca d’Osona
NOVES OPORTUNITATS DE TREBALL

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.