Diàlegs de Polítiques Digitals – “Les TIC com a eina de cohesió del país”

0
258

El col·loqui ajudarà a fixar un marc de debat entre municipis i administracions en dos àmbits tan importants com són la gestió dels residus i el model de mobilitat sostenible. Buscarà promoure la complicitat de les administracions i la ciutadania a través de la visió dels participants. 


21 de novembre de 2019
09:30 hores
EUROHOTEL GRAN VIA FIRA
Carrer de les Ciències, 98 – 100
[08908 L’Hospitalet de Llobregat]

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ ▶︎

Els especialistes en política econòmica defensen, amb raó, que l’equilibri territorial es pot aconseguir fent servir l’excedent de les zones més benestants per reforçar les zones més dèbils. I ho han demostrat al llarg dels anys amb polítiques actives que han portat els territoris a proveir-se de xarxes d’infraestructures viàries i telecomunicacions, de marcs jurídics adequats, de llibertat de trànsit de persones i mercaderies, de serveis públics eficients i eficaços i de diverses polítiques distributives de rendes.

Fa uns anys, però, hem entrat en l’era digital i els paràmetres han canviat per a tothom. A banda de les palanques esmentades, els territoris són ara molt sensibles a la presència (o absència) de les TIC. Allà on hi hagi disponible un servei de telecomunicacions de qualitat i banda ampla, sense interrupcions i a preus competitius, s’hi reuniran empreses, universitats, centres de recerca, administracions i ciutadans que aportaran creativitat, riquesa i talent. La presència de les TIC és, ara, una exigència dels actors socials a l’hora d’establir-se en un territori o en un altre i, per tant, les TIC són un nou factor de competitivitat entre territoris.

Sempre s’ha dit que una economia pròspera és aquella on les dualitats i els desequilibris són mínims. Un territori on les polaritats entre rics i pobres no existeixen és un territori on hi abunda el benestar social i econòmic. També és aquell on les TIC s’hi troben més ben implantades, difoses i ben emprades per part de tots. Heus ací, doncs, unes noves responsabilitats de les diverses administracions: promoure les inversions necessàries, crear el marc jurídic i garantir el subministrament equitatiu de serveis de TIC. Ara bé: estan tenint totes les administracions un paper igualment compromès en aquesta implantació?

Ser garant de l’equilibri territorial vol dir tenir presents les particularitats del nostre país i els diversos paisatges geogràfics, econòmics i demogràfics que hi conviuen. Quins són els reptes, les dificultats i les complicitats a l’hora de fer de Catalunya un territori tecnològicament cohesionat? Quines oportunitats tindran els pobles d’interior i de muntanya per atraure nou talent i activitat quan les TIC hi arribin plenament? Quina serà la nova geografia econòmica i humana que les TIC dibuixaran a Catalunya, el dia que tothom tingui accés a la banda ampla, de qualitat i a preu competitiu?
 


QUINA GEOGRAFIA HUMANA I ECONÒMICA
de Catalunya poden dibuixar les TIC?
 

—————————————————————–

QUINS SÓN ELS PROGRESSOS JA
REALITZATS?
Quins són els reptes a superar?

—————————————————————–

DE QUINA MANERA
les administracions
i el sector públic cooperen per fer possible
l’itinerari previst?

—————————————————————–

QUIN GRAU DE COMPROMÍS tenen
les diverses administracions competents?

—————————————————————–

QUINS CASOS I EXEMPLES CATALANS
D’ÈXIT
podem compartir, avui mateix, sobre
la implantació de TICs com a esperó
de la cohesió territorial?

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.