El Consell Comarcal de la Selva està impulsant el projecte Covid19: la revolució digital també a la microempresa. Aquesta iniciativa té per objectiu acompanyar els petits empresaris de la comarca en aquest procés de transformació digital, especialment en un any en què la pandèmia Covid-19 ha accelerat aquest procés i ha fet més indispensable que mai l’adaptació a aquests nous canvis.
El desconeixement o les dificultats d’utilitzar, per part de bona part d’aquestes microempreses, aplicacions com el Whatsapp Business o Google My Business, entres moltes d’altres, els està fent perdre oportunitats de millorar la relació amb els seus clients, en un context com l’actual en què es fa més necessari que mai que la petita empresa guanyi visibilitat i ampliï l’abast del mercat.
A més, tenint en compte que els hàbits de compra dels consumidors durant aquest darrer any, en què la mobilitat ha quedat molt reduïda, han portat cap a un augment molt important de la compra en línia, en detriment de la compra física, fa que l’adaptació cap a la venda electrònica per part d’aquest petit teixit comercial de la comarca de la Selva es faci encara més necessària per no continuar perdent cada vegada més quota de mercat.
El conseller d’Ocupació al Consell Comarcal de la Selva, Eduard Colomé, ha explicat que des de l’ens selvatà van veure amb molt bons ulls posar en marxa un projecte d’aquestes característiques i més tenint en compte l’elevat nombre de microempreses a la Selva. En aquest sentit, Colomé ha assegurat: “Ara més que mai des de les administracions hem d’estar al costat dels nostres comerços i de les nostres empreses.”
Tallers formatius i assessoraments personalitzats en 11 municipis de la comarca
El projecte es planteja en dues fases diferenciades, que es replicaran en cadascun dels 11 municipis de la comarca de la Selva on desenvoluparà (Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, la Cellera de Ter, Maçanet de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sils, Tossa de Mar i Vidreres).
D’entrada, s’organitzaran 2 tallers de formació grupals a cada municipi sobre com la revolució digital, accelerada per la Covid19, pot adaptar-se a la realitat d’una microempresa. S’hi presentaran eines digitals de comunicació amb el client, així com diferents recursos públics i privats per començar a vendre a través de la xarxa.
Posteriorment, i una vegada finalitzats els tallers, a les microempreses participants se’ls oferirà un assessorament personalitzat per tal d’elaborar un pla estratègic amb cadascuna d’elles, que inclogui les accions a seguir per tal d’adaptar-se a aquesta revolució digital, tenint en compte les possibilitats i dificultats que puguin tenir.
En total, doncs, el projecte inclou 22 tallers formatius i 135 assessoraments personalitzats a microempreses de la comarca de la Selva.
Aquesta iniciativa compta amb el finançament de la Diputació de Girona, i es durà a terme entre els mesos de maig i novembre d’aquest any 2021.