El paer en cap, Miquel Pueyo, afirma que “aquest espai ha de ser una eina més per a vehicular la transformació de la ciutat i per assumir tots i cadascun dels reptes que tenim com a ciutat i societat”.
La regidora Marta Gispert diu que “és l’hora de treballar plegats amb aquest òrgan per fer créixer la ciutat que estimem, dissenyant les polítiques públiques des de la participació”
Guadalupe Pavón i Antoni Baró, elegits vicepresidents en votació pels membres del Consell
Cinc comissions treballaran en el Civisme, la convivència i l’espai públic, la Bretxa i transformació digital, el Nomenclàtor dels espais públics, el Reglament i el Model de Ciutat
El Consell de Ciutat ha completat el seu procés constitutiu amb l’elecció de les dues vicepresidències i els membres de les comissions Permanent i la Salvaguarda, en una trobada que s’ha celebrat en la Sala Martina Castells de la Llotja, en la qual també s’ha debatut i elegit les propostes de creació de comissions temàtiques per començar a treballar.
L’alcalde Miquel Pueyo ha presidit la reunió agraint els participants “la voluntat a formar part d’aquest espai que ha de ser una eina més per a vehicular la transformació de la ciutat i per assumir tots i cadascun dels reptes que tenim com a ciutat i com a societat”.
El paer en cap ha recordat la recent aprovació dels pressupostos i l’opció a acollir-se a projectes dels fons europeus per garantir que “estem pensant en la Lleida del futur. Perquè Lleida no s’atura, avança i ho fa amb una musculatura suficient. Estem compromesos en què aquesta Lleida del futur ha de ser una ciutat amable i saludable, on hi valgui la pena viure”.
Ha estat llavors quan Miquel Pueyo ha assenyalat que “Lleida avança amb projectes i objectius clars gràcies, també, al compromís de totes les persones que conformen el Consell de la Ciutat i que han assumit la responsabilitat de formar part del major òrgan participatiu de Lleida. No tinc dubte que plegats farem avançar Lleida”.
Per la seva part, la regidora de Participació, Marta Gispert, ha destacat que “és l’hora de treballar plegats amb aquest òrgan per fer créixer la ciutat que estimem, dissenyant les polítiques públiques des de la participació”.
Gispert ha demanat una mica de paciència en el treball del Consell de Ciutat, “perquè és un òrgan molt ampli, amb moltes diversitats socials i econòmiques”, que poden dificultar la gestió. Així i tot, la regidora confia en l’èxit dels seus treballs, perquè “la ciutadania de Lleida ha donat prou mostres de maduresa social. Lleida té un tresor molt valuós en el seu teixit social”, ha reblat.
Composició i comissions
L’ordre del dia de la sessió d’avui incloïa la finalització del procés constitutiu del Consell, amb l’elecció de les vicepresidències i els membres de les comissions Permanent i de Salvaguarda, a més de nomenar els nous consellers i consellers que s’incorporaven a aquesta assemblea.
Tot just nomenar les noves incorporacions, s’ha escollit a Guadalupe Pavón Ruinosa, del Col·lectiu Bordeta.net, i Antoni Baró Noguero, de la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Lleida, com a vicepresidents del Consell de Ciutat, una votació a la qual s’havien presentat set candidatures.
La Comissió Permanent ha quedat constituïda per Josep Llurba Abella, de la Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior; Rosa M. Castillo Cervelló, de l’AVV de Balàfia; Mary Rius Sabador, del Club Esportiu Maristes Montserrat; Òscar Ortega Navarro, de BTACTIC –SCCL; Ramon Víctor Moreno Giménez, del Consell de Zona 08 (Pius XII, Universitat, Zona Alta i Ricard Viñes); Montserrat Salvatella Riera, de l’AVV del Clot; Marc Vives Bonet, de l’Associació Cultura Els Pagesos, i Josep M. Pujal i Llombart, del Consell de Zona 05 (Balàfia i entorns).
Per altra part, Carles Alsinet Mora, del Consell Assessor de la Infància i Adolescència de Lleida, ha estat elegit com a membre de la Comissió de Salvaguarda del Consell de Ciutat.
Després del torn d’intervencions dels consellers i conselleres que havien fet propostes per a la creació de les comissions de treball del Consell de Ciutat, s’ha procedit a la seva elecció, quedant-ne constituïdes cinc:
– Civisme, convivència i espai públic
– Bretxa i transformació digital
– Nomenclàtor (atendrà els espais i carrers)
– Reglaments (per a homogeneïtzar el funcionament dels consells sectorials temàtics)
– Model de ciutat (que abordarà els àmbits de mobilitat, habitatge, model comercial, patrimoni històric, equipaments i desenvolupament industrial, entre altres).