La Diputació de Lleida demana al Govern que estudiï sistemes d’alertes de crescudes de rius en les zones catalogades com a inundables que evitin un possible tancament de càmpings al Pirineu
12 de novembre
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de l’Àrea de Medi Ambient, Fermí Masot, ha participat aquesta tarda en una reunió de treball amb la consellera d’Interior i Seguretat Pública, Núria Parlón, en la qual també han assistit les presidències de les diputacions de Barcelona, Lluïsa Moret; de Tarragona, Noemí Llauradó, i de Girona, Miquel Noguer.
La consellera Parlón ha traslladat als representants de les diputacions catalanes la necessitat que tots els municipis del territori tinguin aprovats, en un màxim de dos anys, els plans de Protecció Civil, i que, en tres anys, es pugui fer el seguiment de la implementació dels plans del Document Únic de Protecció Civil Municipal, DUPROCIM, que ha d’incloure, com a mínim, tots els plans de protecció civil municipals pels quals el municipi en té obligació d’acord amb els corresponents plans especials d’emergències de la Generalitat.
Durant la reunió, Joan Talarn i Fermí Masot han recordat que la Diputació de Lleida manté una línia de suport per ajudar a redactar els DUPROCIM i han aprofitat per traslladar a la consellera la preocupació sobre els càmpings que estiguin catalogats en zones inundables puguin arribar a tancar. D’aquesta manera, la Diputació de Lleida ha demanat al Departament d’Interior que estudiï la viabilitat d’instal·lar sistemes d’alertes que avisin del creixement dels rius i evitar així els riscos en aquests càmpings. Des de Protecció Civil s’han compromès a estudiar-ho.
Finalment, la consellera d’Interior i Seguretat Pública ha agraït també a les diputacions tota l’ajuda humanitària i solidaritat que han traslladat al País Valencià després de les conseqüències de la DANA. En el cas de la de Lleida, s’està traslladant als municipis afectats l’ajut solidari de més quaranta municipis amb la col·laboració d’empreses i cooperatives de Ponent.
Font: Diputació de Lleida