14.02.14 – FELIU DE CODINES/ BALENYÀ I OLOST • Vallès Oriental/ Osona

El director de l’SCT signa convenis d’educació per la mobilitat segura amb els ajuntaments de Sant Feliu de Codines, Balenyà i Olost

0
369

LL’objectiu  d’aquests acords de col·laboració és complementar l’educació per a la mobilitat segura impartida a l’alumnat dels centres escolars dels municipis durant el curs escolar.


Foto conveni St. Feliu Codines.
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí convenis d’educació per la mobilitat segura pràctica amb els ajuntaments de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), Balenyà (Osona) i Olost (Osona). Als actes, celebrats als consistoris de cadascun dels municipis, han acompanyat el director de l’SCT els respectius alcaldes; Pere Pladevall, de Sant Feliu de Codines; Anna Magem i Marsó, de Balenyà; i Josep Maria Freixanet, d’Olost.
L’objectiu  d’aquests acords de col·laboració és complementar l’educació per a la mobilitat segura impartida a l’alumnat dels centres escolars dels municipis durant el curs escolar. Els convenis estableixen que l’SCT proporciona materials i vehicles (bicicletes) per a la simulació d’unes vies públiques i participa en la realització d’aquestes intervencions pràctiques amb la cessió de monitors, els quals treballen conjuntament amb els monitors que alhora aporta cada ajuntament.
El director de l’SCT ha manifestat la seva satisfacció per la seva signatura de cadascun d’aquests convenis i ha afirmat que “iniciatives com aquestes promouen el respecte per a la mobilitat segura des de petits". Isern també ha subratllat que “les activitats de seguretat viària ens estan donant molts bons resultats en la reducció de la sinistralitat viària” i en aquest sentit ha destacat que “en els darrers 15 anys la reducció de la sinistralitat entre els joves de 18 a 25 anys ha estat del 80%”. 
L’SCT té una línia de treball amb infants i joves molt consolidada que consisteix en programacions, jocs, audiovisuals i altres materials per treballar a les escoles, als instituts i al lleure.
Aquestes propostes es complementen amb els parcs d’educació viària pràctica. Es tracta d’instal·lacions que reprodueixen situacions de circulació amb la finalitat d’educar en la mobilitat segura. El marc general de funcionament dels parcs parteix de la cooperació entre l’SCT i els ajuntaments o consells comarcals.
Durant el  curs 2012-2013, hi va haver pràcticament 20.000 infants i joves que van participar als parcs d’educació viària pràctica, 17.024 en parcs de bicicletes i 2.970 en parcs de ciclomotors. 
En el cas de les  bicicletes a les comarques barcelonines, es van fer intervencions a 16 ajuntaments diferents de les comarques del Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental. A més, es van fer activitats amb ciclomotors al Barcelonès i al Maresme.
Isern ha recordat que enguany s’ampliarà l’educació viària que l’SCT fa a les escoles amb cursos específics de training per a joves d’entre 16 i 18 anys que ja disposen de carnet de conduir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.