El fil conductor de l’edició d’aquest any és promocionar el teatre posant atenció en la integració, la cooperació i la multiculturalitat.
Xavier Soy, Carles Puigdemont i Martí Peraferrer, darrere el teló realitzat per donar la benvinguda al FITAG 2014, on hi ha representades algunes de les companyies de teatre amateur gironines.
Ahir al vespre el col·lectiu teatral Afrogironins van donar el tret de sortida a la catorzena edició Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), al Teatre Municipal, amb l’espectacle Carícies de pedres i aigües. Sota la direcció de La Nave Va i amb la col·laboració del Cor Àkan, Afrogironins van presentar una obra creada especialment per al Festival que se centra en la visió del teatre com a pont per a la integració de les cultures.
De fet, aquest és el fil conductor de l’edició d’aquest any: promocionar el teatre posant atenció en la integració, la cooperació i la multiculturalitat. El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Martí Peraferrer, director del FITAG, van ser els encarregats de presentar l’edició d’aquest any abans del començament de l’espectacle, i tots tres, en els seus parlaments, van destacar aquests pilars.
Xavier Soy va definir el FITAG com un Festival “actiu, participatiu, obert al món i multicultural” i va incidir en el fet que “la Diputació, com a organitzadora del FITAG, fa una aposta decidida pel teatre no professional perquè aquesta és la millor garantia de tenir un teatre professional”.
Carles Puigdemont va afirmar que “a pocs llocs hi ha la concentració de cultura i teatre d’una manera tan transversal i internacional com la que hi ha a Girona durant aquests dies”, i va convidar la gent a ”entusiasmar-se amb la cultura”. “Aquí tenim el nostre futur” ¿va dir¿ “i un dels filons de la nostra economia”.
Martí Peraferrer, com a director del FITAG, va voler agrair la complicitat que tenen amb el Festival els grups de teatre amateur de les comarques gironines. Peraferrer va explicar que el Festival “és la festa major de les companyies de teatre amateur gironines que cada any donen la benvinguda als grups de fora”. I va destacar el fet que durant aquests darrers deu anys el FITAG s’ha convertit en un “Festival amb personalitat pròpia”.