El G10 suma esforços amb els consells comarcals per impulsar la transformació econòmica del territori

0
58

En la reunió de treball s’ha tractat l’especialització dels polígons industrials i l’adaptació de la formació professional a les necessitats de les noves indústries

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dijous en la comissió de treball organitzada pel G10 per posar en comú les bases que han de regir el futur Consell Assessor de la Transformació, un òrgan integrat pel G10 i els consells comarcals de la demarcació de Lleida per garantir que la transformació econòmica tingui un impacte positiu en el conjunt del territori.

La trobada, que ha tingut lloc a la sala polivalent del Palau de la Diputació, ha comptat amb la participació dels consells comarcals del territori i ha servit per abordar dos dels projectes que formen part de l’Agenda Compartida de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, i que requereixen la implicació del territori: l’especialització dels polígons industrials del territori i la formació necessària per garantir el funcionament d’aquestes indústries.

Pel que fa als polígons d’activitat econòmica, el G10 treballa per millorar-ne l’ocupació, impulsar-hi noves indústries transformadores i generar un impacte positiu en les existents. Per aquest motiu, es vol implicar el conjunt del territori, a través dels consells comarcals, per identificar les necessitats específiques de cadascun, i que quedin contemplades en les noves lleis que impulsa la Generalitat de Catalunya, com és el cas del Pla d’Acció 2025 del Pacte Nacional per la Indústria i la futura Llei de Polígons Industrials.

Actualment, la demarcació compta amb 131 polígons que es troben al 77% de l’ocupació, amb un total de 2.000 ha de superfície i gairebé 3.700 parcel·les, segons dades del Sistema d’Informació de Polígons d’Activitat Econòmica (SIPAE).

Pel que fa a la formació i ocupació, el G10 busca definir els perfils professionals necessaris per impulsar la bioeconomia i la industrialització, i coordinar la Formació Professional perquè estigui alineada amb les necessitats actuals i de futur, per tal de poder cobrir les demandes laborals del sector bioindustrial. Tot, amb l’objectiu de posar solució a una de les problemàtiques que pateix actualment el territori, com és la manca de formació adequada en sectors específics, com les biorefineries i les bioindústries, entre altres.

Font: Diputació de Lleida

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.