- El projecte es durà a terme durant el segon semestre d’enguany a l’EAPC, el MNAC i la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya
- El Govern acusa l’Estat de “sabotatge” al Prat i convoca una reunió immediata” per valorar la situació de “deixadesa i incompetència”
- El Govern continuarà defensant “fins al final” i “a partir de fets provats” els interessos del Consorci del Palau de la Música en el cas de l’espoli de la institució
El Consell Executiu ha donat llum verda al Pla pilot d’avaluació de l’acompliment del personal de l’àmbit de l’administració i tècnic de tres entitats vinculades a la Generalitat de Catalunya. El pla pilot es durà a terme durant el segon semestre d’enguany i hi participaran els empleats i empleades de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya (EAPC), del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i de la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya.
Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.
“Amb aquest pla, el Govern pretén fer un pas més en el procés de reforma de l’Administració i de la funció pública, per tal de millorar el sistema de mesura del rendiment i d’assoliment de resultats i, alhora, aprofundir en la integració dels objectius estratègics i individuals de cada empleat per consolidar la seva implicació i compromís amb els resultats de l’organització”, segons ha destacat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l’Executiu.
El sistema de seguiment que es proposa inclou directrius i criteris per fixar els diferents paràmetres a avaluar en cada cas. Es tindran en compte tant les competències de les persones que hi participen, com els objectius estratègics i individuals que es fixin. Aquest nou procediment implicarà la fixació inicial d’objectius individuals, mitjançant una acta signada per l’empleat i el seu cap i, transcorregut el termini d’avaluació de sis mesos en aquest pla pilot, el superior jeràrquic que avaluï l’empleat hi mantindrà una entrevista de la qual resultarà una acta d’avaluació de l’acompliment. Pel que fa a les competències, els empleats i les empleades seran valorats pel superior jeràrquic i, com a novetat, en el cas dels càrrecs de comandament, seran les persones que en depenen directament qui també les avaluïn.
El Pla pilot d’avaluació de l’acompliment del personal de l’Administració pública preveu la creació de dues comissions: la Comissió d’avaluació, amb la funció de donar suport en les diferents fases del procés i que garanteix el tractament confidencial dels resultats. D’altra banda, la Comissió de seguiment del Pla s’encarregarà d’elaborar l’informe final de resultats del pla pilot, que serà presentat a la Secretaria d’Administració i Funció Pública i als representants sindicals.
Un pas més cap a la reforma de l’Administració i de la funció pública
Amb aquesta mesura, el Govern pretén fer un pas més cap a la instauració de sistemes d’avaluació de rendiment i d’acompliment dels empleats i empleades públics, perquè es pugui integrar definitivament els objectius de l’organització amb els de cada treballador i generar així els compromisos i implicació necessaris amb els resultats globals de l’organització.
El Pla de reforma de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic planteja la construcció d’un marc normatiu que generalitzi la implantació d’un model d’avaluació dels empleats, un element clau per a la innovació i la millora del servei públic.
En aquest sentit, el Govern ja va aprovar un acord l’abril de 2015 per tal d’impulsar la professionalització, l’avaluació del compliment i el retiment de comptes en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya com a eina de gestió de recursos humans adreçada a contribuir al desenvolupament professional i a la millora del rendiment i motivació dels empleats públics, amb inclusió del personal directiu i els alts càrrecs.
En la mesura que el model està en fase experimental, el resultat de l’avaluació no es preveu que tingui conseqüències sobre les retribucions o la carrera del personal i les qualificacions obtingudes seran confidencials.
El Govern acusa l’Estat de “sabotatge” al Prat i convoca una reunió immediata” per valorar la situació de “deixadesa i incompetència”
Davant la situació de col·lapse a l’aeroport del Prat, el Govern – concretament els conseller de Territori, d’Empresa i Coneixement i d’Interior-, convocaran de forma immediata el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, la directora de l’aeroport de BCN, representants de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Cambra de Comerç “per valorar la situació de deixadesa i d’incompetència altíssima” quinze dies després que comencés aquesta situació de col·lapse.
“Hem valorat avui a Govern que estem davant d’una situació de sabotatge, de boicot premeditat. Aquest no és un incident puntual. Quinze dies després, no s’han pres cap de les mesures necessàries per tal d’afavorir la mobilitat de les persones i dels propis treballadors”, ha criticat la portaveu Munté, qui també ha lamentat “la indolència i el silenci de l’Ajuntament de Barcelona”.
“Com a Govern de la Generalitat estem disposats fins al final a defensar els interessos dels usuaris però també dels treballadors i treballadores i del sector turístic”, ha assegurat la portaveu. “S’ha fet gran feina per prestigiar l’aeroport de Barcelona, una feina i un prestigi que pot quedar en entredit per culpa de la incompetència del Ministeri, per tant del Govern de l’Estat, i amb el silenci còmplice de l’Ajuntament de Barcelona”, ha afegit.
La consellera i portaveu també ha reclamat al delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, que demani disculpes després de les “desafortunades declaracions” que ha fet avui: “El millor que podria fer seria demanar disculpes als usuaris que es veuen afectats dia rere dia per les cues i el col·lapse que existeix a l’aeroport del Prat Aena i, si no es veu capaç de fer revertir aquesta situació, que entregui les claus perquè ben segur que des del Govern de la Generalitat podríem gestionar l’aeroport del Prat d’una manera molt més satisfactòria”, ha reblat.
El Govern continuarà defensant “fins al final” i “a partir de fets provats” els interessos del Consorci del Palau de la Música en el cas de l’espoli de la institució
La portaveu Munté ha assegurat que el Govern “continuarà defensant activament els interessos” del Consorci del Palau de la Música en el procés que actualment jutja el cas de l’espoli a la institució.
Segons ha explicat la consellera, el Govern ha abordat aquesta qüestió en la reunió de l’Executiu i ha consensuat un posicionament “únic i unànime” de “continuar fent tot el que sigui necessari per defensar l’interès general a partir de fets provats” i “un cop coneguda la sentència i acreditats els fets, reclamar fins a l’últim euro corresponent al Consorci, davant qui sigui” i “arribant fins al final”. “Aquesta és la posició del Govern ahir, avui i demà”, ha afirmat la portaveu.
Així mateix, Munté ha expressat el rebuig frontal de l’Executiu a la petició de rebaixa de penes que formularà el fiscal en relació amb tres dels acusats que han confessat conductes presumptament delictives. “Ens sembla una posició vergonyosa i en cap cas en hi sumarem”, ha dit. En canvi, el Govern no s’oposarà a les peticions que faci el fiscal sobre altres acusats.
A preguntes dels periodistes presents a la roda de premsa, la portaveu també s’ha referit a la carta que l’alcaldessa Colau ha enviat al president Puigdemont demanant-li que convoqui amb urgència una reunió extraordinària del Patronat del Consorci del Palau de la Música.
“Creiem que aquesta actuació no ha estat transparent ni honesta. Vàrem conèixer la carta perquè va ser publicada a un mitjà, i després va arribar la carta al Palau de la Generalitat. No és de rebut que el president de la Generalitat conegui aquesta petició perquè primer s’ha filtrat a un mitjà de comunicació”, ha lamentat Munté.
La portaveu també ha recordat que l’alcaldessa, com a vicepresidenta del consorci, té capacitat de convocar-ne una reunió: “L’alcaldessa coneix perfectament quin és el calendari de reunions i quin és el calendari judicial. Ella sap que té la capacitat de convocar la reunió”, ha afirmat.
El Govern renova fins al 2020 el Pla Serra Húnter de contractació de personal docent i investigador d’excel·lència a les universitats públiques
El Consell Executiu ha aprovat la tercera edició del Pla Serra Húnter (PSH) de contractació de personal docent i investigador (PDI) altament qualificat i amb mèrits d’excel·lència internacional a les universitats públiques catalanes per al període 2016-2020. El Govern, per mitjà de la Secretaria d’Universitats i Recerca, finançarà la meitat del cost de cadascuna de les contractacions Serra Húnter, així com la meitat de l’incentiu que pugui correspondre.
En aquesta tercera fase del Pla, s’introdueix com a novetat l’establiment de dues convocatòries anuals per tal d’agilitar el procés de contractació. També s’hi incorpora la figura del professor doctor no permanent (lector) amb el compromís de vinculació permanent un cop superada l’avaluació (tenure-track).
El Govern subscriu un Memoràndum d’entesa amb el Govern de la província xinesa de Jiangsu per col·laborar en matèria cultural
El Govern ha aprovat que el Departament de Cultura subscrigui un Memoràndum d’entesa amb el Govern de la província xinesa de Jiangsu per dur a terme un procés de cooperació i col·laboració en matèria cultural.
El Memoràndum fa referència a l’acord de col·laboració signat entre el Govern de Catalunya i el Govern de Jiangsu el 8 de juliol de 2015 i deixa constància per escrit de la voluntat de les dues institucions d’establir un programa de treball conjunt per als propers quatre anys. Aquest programa inclourà aspectes com: la protecció i difusió del patrimoni artístic i arquitectònic, la promoció del patrimoni immaterial, la col·laboració entre museus i biblioteques públiques d’ambdós països, l’intercanvi de companyies artístiques, la col·laboració entre teatres, l’intercanvi d’experiències sobre els nous usos d’edificis històrics o la possibilitat d’intercanvis formatius de professionals.
Per dur-ho a terme, les parts podran organitzar de manera conjunta actes de promoció cultural, exposicions, missions empresarials i altres accions de promoció.
Finalment, el Govern ha nomenat Rosa Núria Aleixandre i Cerarols com a presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona.
*Font: Generalitat de Catalunya