Barcelona (ACN).- El Govern de la Generalitat confia que hi haurà una participació “determinant” de les institucions catalanes en la gestió de l’aeroport del Prat, al marge de si l’executiu espanyol anul·la o manté el procés de privatització. Així ho ha expressat aquest dimarts al matí el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha defensat aquest paper “decisiu” de Catalunya en el futur de l’aeroport, que passaria, a més, per una gestió “separada” del Prat. Homs també ha advocat per donar al Govern “un cert marge per negociar” i poder aconseguir que les tesis de l’executiu català siguin les que acabin imposant-se en el futur model de gestió de l’aeroport de Barcelona.
El Govern de Catalunya no renuncia a poder veure com les institucions catalanes tenen una participació “decisiva” i “determinant en la gestió del Prat. Segons Homs, l’executiu està interessat, sobretot, en intentar “assolir la gestió individualitzada” de l’aeroport i amb una participació clau de Catalunya. La fórmula que defineixi si l’ens ha de ser privat, mixt o públic, “ja vindrà després”, ha considerat el portaveu, que no veu incompatible l’anunci de l’executiu espanyol d’aturar la privatització del Prat i Barajas en poder aconseguir aquest paper determinant de Catalunya en l’aeroport de Barcelona.
“Sempre ho hem dit i ho mantenim ara. A nosaltres el que ens interessa és que El Prat es gestioni separadament, com tots els aeroports punters d’Europa, i que hi hagi una participació determinant de Catalunya”, ha sentenciat Homs, que ha avançat que aquest plantejament i aquests arguments els portarà el president, Artur Mas, a la reunió que té prevista celebrar amb Mariano Rajoy.
I és que Homs no dóna res per perdut després de l’anunci del govern espanyol. “Ens donem un cert marge de negociació”, ha defensat el portaveu, que tot i reconèixer que aquesta qüestió “no es resol en dos dies”, ha confiat que hi haurà un diàleg entre la Generalitat i l’Estat. A més, Homs ha explicat que el Govern i Mas assistiran a aquesta negociació sentint-se “amb el suport de tota la societat catalana” a les seves tesis i de la majoria del Parlament.
Converses prèvies i sospita de l’aturada del procés
Francesc Homs ha reconegut també que l’aturada del procés de privatització del Prat i Barajas per part de l’Estat “no ha vingut exactament de nou” al Govern català. “Hi ha hagut converses prèvies”, ha admès el portaveu, que ha apuntat també que la pròrroga que va establir l’anterior administració espanyola i el volum dels avals que es requeria per poder participar del concurs públic ja feia sospitar a la Generalitat que podia haver-hi una situació com l’actual. “Tot això ens pot donar a tots una certa proporció del que representa tot plegat”, ha conclòs.