La nova organització, que modernitza l’Administració de justícia, es continua implantant als partits judicials de Girona, Olot, la Seu d’Urgell, el Vendrell, el Prat de Llobregat i Cornellà
El Consell Executiu ha aprovat els complements específics del personal al servei de l’Administració de justícia que permetran adequar les retribucions dels funcionaris destinats al futur Servei Comú Processal que es crearà a ambdós partits judicials
El Govern ha aprovat els complements específics derivats de la futura implantació dels serveis comuns processals al partit judicial de Sant Boi de Llobregat i Balaguer, que han de permetre iniciar la implantació de la nova oficina judicial durant el proper any. L’aprovació d’aquesta mesura té com a objectiu ordenar el personal i integrar-lo en les diferents unitats que conformen l’oficina judicial.
L’Executiu considera essencial l’agilitat en l’execució per tal de garantir la tutela judicial efectiva dels ciutadans, com també el paper d’aquest servei comú per dur a terme els tràmits necessaris per executar les resolucions judicials i processals, que s’han de complir de manera forçosa amb celeritat i eficàcia.
Els serveis comuns processals que preveu la nova organització de l’oficina judicial que s’implantarà a tot Catalunya en els propers anys assoleixen un paper fonamental, ja que és on es concentren els recursos humans i materials disponibles per centralitzar les tasques que no requereixen una intervenció directa del jutge o magistrat. Això permetrà rendibilitzar els recursos disponibles i aplicar tècniques de gestió i metodologies de treball homogènies a tots els partits judicials.
El cost econòmic que es deriva de la creació dels serveis comuns processals generals i de la implementació de les relacions de llocs de treball en els partits judicials de Sant Boi de Llobregat i Balaguer és de 278.355 euros.
Nova organització judicial
El nou model organitzatiu de l’oficina judicial, que ja s’està implementant als partits judicials de Girona, Olot, la Seu d’Urgell, el Vendrell, el Prat de Llobregat i Cornellà, es basa en la compactació de funcions en serveis comuns, millora del suport a la funció jurisdiccional, establiment de metodologies de treball, enfortiment de mecanismes de direcció i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació com a instrument principal de treball, entre altres.
Aquest nou sistema d’organització judicial és la resposta a una necessitat evident de renovar i modernitzar l’Administració de justícia. Amb una major racionalització dels recursos en la nova organització i un ús generalitzat de les TIC, el Departament de Justícia continua apostant, en tot allò que és de la seva competència, perquè l’Administració de justícia esdevingui més funcional, eficaç i de qualitat i ofereixi, per tant, un millor servei tant als professionals implicats com als ciutadans en general. La nova organització judicial i l’ús de les noves tecnologies inicien, així, el camí cap a una justícia eficaç i més propera al ciutadà.