Amb un cost de 19 milions d’euros, el vial, de 5 quilòmetres de longitud, connectarà la C-31, l’N-II i l’estació del TAV de Figueres-Vilafant
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés d’informació pública dels estudis informatiu i d’impacte ambiental de la ronda sud de Figueres, un vial periurbà que permetrà connectar la C-31, l’N-II i l’estació del TAV de Figueres-Vilafant. La via tindrà una longitud d’uns 5 quilòmetres i discorrerà pels termes municipals de Vilafant, el Far d’Empordà, Vilamalla, i Santa Llogaia d’Àlguema. La ronda tindrà una elevada connectivitat amb els carrers i el nuclis que connecta i permetrà millorar la mobilitat urbana de Vilafant i els municipis propers, a més de formar un accés més directe a l’estació del TAV. El cost de l’obra s’ha estimat en els 19 milions d’euros.
La ronda estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres; en total, la calçada tindrà una amplada 10 metres i en el seu tram intermedi comptarà amb una vorera per als vianants de 3 metres d’amplada i un carril bici, també de 3 metres.
El traçat de la futura ronda sud s’inicia a la C-31, a la zona del seu enllaç amb l’N-II (variant de Figueres); a continuació, s’acosta a la línia del TAV i discorre sensiblement paral·lel fins a la carretera de Santa Llogaia d’Àlguema. En un tram posterior, d’uns 1,5 quilòmetres, se separa cap a l’est. El tram final de la Ronda torna a ser paral·lela a la línia del TAV, fins a connectar amb l’estació.
Al llarg del seu traçat, el vial comptarà amb set rotondes a nivell sobre el tronc per tal de facilitar les connexions amb la vialitat de l’entorn. A més, es preveu la formació d’un enllaç a diferent nivell amb la carretera N-260 (de Figueres a Olot). Aquest enllaç estarà format per un pas sobre el tronc de la ronda i una rotonda a cada costat del tronc. La principal estructura prevista és un viaducte sobre el riu Manol i la riera d’Àlguema, que tindrà una longitud de gairebé 500 metres.