Fins al proper 21 de juny tots els ajuntaments de menys de 8.000 habitants poden sol·licitar a la Diputació de Tarragona assistència tècnica relativa a les fuites en la xarxa de clavegueram i a la diagnosi de punts de risc per a la cria del mosquit tigre.
Fins al proper 21 de juny tots els ajuntaments de menys de 8.000 habitants poden sol·licitar a la Diputació de Tarragona assistència tècnica relativa a les fuites en la xarxa de clavegueram i a la diagnosi de punts de risc per a la cria del mosquit tigre. Es tracta de dues noves assistències en l’àmbit de la salut pública que la institució intercomarcal presta als ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre a través de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal. La segona d’aquestes assistències està destinada als municipis que tinguin detectada la presència del mosquit tigre des de la Generalitat de Catalunya. Les sol·licituds s’han de presentar a través de la plataforma de tramitació electrònica (https://seuelectronica.dipta.cat/).
Neteja i verificació de l’estanquitat de la xarxa de clavegueram
Consisteix en el manteniment preventiu de la xarxa, a través d’una neteja del clavegueram i/o una diagnosi de les zones que s’hagin detectat com a problemàtiques mitjançant una càmera de TV. L’assistència finalitzarà amb un informe de l’estat de la xarxa i el pressupost, en cas de que es detecti la necessitat de realitzar reparacions.
A través d’aquesta assistència la Diputació vol actuar contra possibles focus de males olors a les zones urbanes que, per les característiques de la xarxa (amb poc pendent i molt antiga) presentin aquesta problemàtica. A la vegada, les actuacions permetran conèixer la situació actual de la xarxa de clavegueram, tant pel que fa al seu estat estructural com pel que fa al funcionament hidràulic.
Diagnosi dels punts de risc per evitar la cria del mosquit tigre
Consisteix en una diagnosi del terme municipal per a la detecció de focus de cria del mosquit tigre. L’assistència finalitzarà amb l’elaboració d’una cartografia i un pla de treball que permetrà establir una estratègia adequada i adaptada a cada municipi per tal de controlar el mosquit en la seva fase larvària.
Les actuacions que es recomanin fruit d’aquesta assistència es podran dur a terme a través de la subvenció “Reducció de la proliferació d’animals peridomèstics i control de plagues” que Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació té prevista per al proper any.