09.03.18 – MOIÀ • Moianès

El Moianès obre un punt d’intermediació en deutes de l’habitatge (SIDH)

0
395

El nou servei és un dels 41 punts SIDH desplegats per la Diputació de Barcelona amb la  col·laboració dels ajuntaments, els consells comarcals i els col·legis d’advocats al conjunt del territori


L’alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, amb el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a la presentació del SIDH del Moianès. Foto: Diputació de Barcelona.
El Moianès disposa d’aquest servei des del passat mes de novembre al qual s’hi pot accedir mitjançant els serveis municipals de benestar, consum i habitatge
El Consell Comarcal del Moianès ha presentat aquest divendres el punt d’assessorament del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Manresa. Amb aquest centre, que funciona a Moià des del passat mes de novembre, són ja 41 els punts SIDH en funcionament a la demarcació de Barcelona i en els que s’ha atès més de 5.500 famílies des de la seva creació l’any 2012.
A la presentació del servei a Moià, hi ha participat el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, el president del Comarcal del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, la directora operativa d’Actuacions d’Urgència en matèria d’habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, la vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Serveis a les persones, Anna Guixà i el degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié.
Aquest servei, que la Diputació ha desplegat per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat, prestat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que es va crear el 2010. L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.
El SIDH del Moianès
El SIDH del Moianès donarà servei a tots els municipis de la comarca, i està adreçat a les persones que no poden afrontar el pagament de l’habitatge o que preveuen que no ho podran fer, oferint-los assessorament i intermediació amb les entitats financeres.
Les famílies que siguin derivades a aquest servei una vegada feta la comprovació de les condicions d’accés com és ser propietàries d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca, són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l’entitat financera corresponent.
41 punts de servei d’abast municipal, supramunicipal i comarcal
El SIDH ha assolit la xifra de 41 punts d’atenció, d’abast municipal, supramunicipal o comarcal, que donen servei a 306 municipis, amb una cobertura territorial del 98%, i han atès 5.523 famílies amb problemes de sobreendeutament hipotecari o de lloguer. Gairebé el 60% de les mediacions gestionades han acabat amb acord entre les famílies i les entitats bancàries. Aquest servei preventiu ofereix prop de 400 hores setmanals d’atenció propera, especialitzada i personalitzada. Amb l’acompanyament a les persones amb problemes per pagar el seu habitatge es pretén evitar que s’arribi a la  situació de desnonament. 
Els punts SIDH en funcionament, en molts casos d’abast supramunicipal o comarcal, estan ubicats als següents municipis: Calella, Arenys de Mar, Mataró  Premià de Mar, Igualada, Vilanova i la Geltrú (dos punts SIDH), Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Berga, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Manresa (dos punts SIDH), Vic, Granollers (dos punts SIDH), Mollet del Vallès, Sant Celoni, Caldes de Montbui, Martorell, Sant Feliu de Llobregat (dos punts SIDH), Esplugues de Llobregat, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès, Cardedeu, Pineda, Sant Quirze del Vallès, Badalona i Moià.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.