25.05.16 – LLEIDA • Segrià

El Museu de la Ciència i el Clima de Lleida, a l’exposició internacional de la 15a Biennal d’Arquitectura de Venècia

0
341

L’alcalde Àngel Ros visitarà el pavelló internacional i assistirà també, juntament amb el Conseller de Cultura Santi Vila, a la inauguració dels pavellons espanyol i català de la Biennal, que concentra una selecció de la millor arquitectura d’arreu del món

L’espai del Museu del Clima i la Ciència a la 15a Biennal de Venècia, pràcticament enllestit.Foto: Estudi Toni Gironés.

Ros: “La presència del museu lleidatà a l’exposició arquitectònica de referència mundial és un reconeixement a la qualitat de l’arquitectura impulsada des del nostre municipi”

El Museu de la Ciència i el Clima de Lleida és present aquesta setmana a la l’exposició Internacional de la 15a Biennal d’Arquitectura de Venècia, que s’inaugura el dia 26 de maig i concentra els projectes més destacats de l’arquitectura mundial. El projecte del Museu de la Ciència i el Clima de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, obra de l’arquitecte Toni Gironés, forma part de l’exposició Internacional de la Biennal. Una exposició internacional que té com a lema “Reporting from the front” (notícies des del front de Batalla) i en la qual hi és present el Museu de la Ciència i el Clima juntament amb projectes de tres estudis catalans més. Es pot visitar a la Corderie de l’Arsenale venecià.

En la secció Internacional de la Biennal s’hi podrà contemplar el projecte del Museu del a Ciència i del Clima de Lleida per mitjà d’un gran mural de 15m2 que transmet gràficament i en diferents escales de percepció les reflexions que proposa el projecte de Lleida per suggerir que, en definitiva, el Museu de la Ciència i el Clima, és el planeta Terra. L’espai en el que està situat el projecte del Museu de la Ciència i el Clima mostra per mitjà del moviment d’unes fines làmines de plàstic de polietilè els canvis microclimàtics que succeeixen al seu interior – pressió, temperatura, corrent d’aire- i és sensible al moviment de les persones que el visitaran. Cal destacar que s’estableix una connexió anàloga entre el disseny d’aquest espai i el que succeeix sota la gran pèrgola vegetal del Museu de la Ciència i el Clima, que funciona com a espai d’acollida.
L’alcalde de Lleida Àngel Ros ha mostrat la satisfacció de la ciutat pel fet que un equipament municipal, el Museu de la Ciència i el Clima, formi part d’una exposició internacional que presenta l’avantguarda de l’arquitectura d’arreu del planeta. El paer en cap ha remarcat, a més, la importància que formi de la selecció internacional de la Biennal i que hagi estat convidat a participar-hi a través de l’estudi de Toni Gironés, l’arquitecte que duu a terme l’obra per a l’Ajuntament de Lleida. “Hi ha quatre estudis catalans i vuit espanyols seleccionats en la mostra internacional i formar-ne part suposa un reconeixement molt important a l’arquitectura impulsada des de Lleida”.
En aquest sentit, pel que fa al Museu de la Ciència i el Clima, l’alcalde ha explicat que “es tracta d’un equipament museístic que té la voluntat de difondre la ciència i les característiques del canvi climàtic, és un espai viu en constant canvi, amb una profunda vocació pedagògica. Estem davant un nou concepte de Museu, allunyat del clàssic estàtic, es tracta d’un museu que mostrarà l’evolució del clima i que permetrà, a la vegada, el seu estudi”.
L’Alcalde Àngel Ros ha remarcat que el Museu “és un espai per a la divulgació científica, per la creació d’interès per la Ciència i el Canvi Climàtic i pel foment de les vocacions científiques. La seva situació entre el Parc Científic de Gardeny i el Barri de la Mariola crea un espai de connexió entre la ciutat, la ciència i la tecnologia, que és alhora un espai de passeig en l’entorn de natura del Turó de Gardeny. Enguany ja s’hi realitzaran activitats dels tallers de Ciència que el Parc realitza des de fa anys, així com activitats culturals de les Nits d’Estiu”.
L’alcalde Àngel Ros visitarà, juntament amb el Conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, el pavelló internacional on està exposat el projecte lleidatà i també assistirà a la inauguració del pavelló espanyol i al pavelló català “Aftermath_ Catalonia in Venice”.
El Museu de la Ciència i el Clima suposarà un nou parc urbà de 30.000 m2 que connecta el Turó amb el barri de la Mariola amb diferents espais destacats com un mirador elevat de 360 graus, tres basses de fauna i flora, a més d’un sorral de sauló que tindrà ametllers i fruiters de Lleida. Del disseny del Museu de la Ciència destaca, entre d’altres elements, la pèrgola de 900 m2 que acollirà 24 trepadores que generaran un sostre vegetal que esdevindrà un coixí tèrmic de 2, 5 metres de vegetació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.