BARCELONA • Barcelonès

“El pitjor que pot haver és un polític que ho vulgui canviar tot només arribar al poder”

0
1546

Ignasi Giménez comparteix aprenentatges de la feina de polític amb alumnes de grau a la UPF

Barcelona, 15 de febrer

Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, ha dit que la pandèmia ha causat una certa “paralització” de l’activitat de l’Administració i que, “a l’igual que els motors dels transatlàntics, costa engegar de nou” en aquests moments. El també president del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha dit que si als anys 2007-2008 “hi va haver un problema de manca de finançament”, la limitació actual és “la manca d’execució de projectes per part de totes les administracions”.

En aquest sentit ha afirmat que “els ajuntaments que van fer bé els seus deures ja estan sanejats i compten amb molt de romanent”, però a causa de la “complexitat del circuit administratiu per licitar, adjudicar i executar les obres”, a dures penes tenen temps de “gastar-se el que preveuen ingressar a través de pressupostos”. D’aquesta manera, ha conclòs, “els romanents es fan cada vegada més grans”.

Les declaracions de Giménez s’han produït en el marc del cicle “Alcaldes i Universitat”, promogut per alcaldes.eu i la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. L’escoltaven una cinquantena d’alumnes de l’assignatura de Gestió Pública, amb la presència del seu professor, Jordi Joly, que havien preparat nombroses preguntes.

Tornar-se a presentar

Justament, en una resposta als alumnes, l’alcalde de Castellar ha compartit la sensació de pèrdua d’eficàcia en la classe política actual. Aquesta “baixada d’esglaó” (així l’ha qualificat) es deuria, en part, al fet que hi ha molts “polítics amateurs, amb molt bona voluntat i ganes de fer coses per les seves localitats, però tenen un encaix horrorós amb l’Administració” i les seves estructures.

Giménez ha assenyalat que es torna a presentar com a candidat del PSC a les eleccions municipals del proper mes de maig perquè “encara hi ha moltes coses per fer” a mig i llarg termini al seu municipi.

El diàleg també ha permès a l’alcalde compartir alguns dels seus aprenentatges. Per exemple, ha recordat el seu error inicial de “desconfiar” dels tècnics municipals que va “heretar” dels governs municipals previs quan va arribar al poder: “em pensava que havien estat imposats a dit per alcaldes anteriors i que me la volien jugar… D’aquí que volia estar assabentat de tot. Amb el temps, però, vaig veure que això no era així en absolut”, ha dit.

Igualment ha explicat que “el pitjor que pot haver-hi és un polític que vulgui canviar-ho tot només arribar al poder”. Més aviat, ha dit, el que ha de fer és conèixer la cultura existent dins de l’organització i adaptar-s’hi, fent el possible per donar-li un sentit a la feina de cada persona dins d’aquesta. “El bon polític ha de ser un bon narrador”, ha explicat, i “l’important no són les organitzacions i les jerarquies sinó les persones que fan possible que les coses passin”, ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.