Maite Fandos ha assenyalat que aquest reconeixement referma el compromís de Barcelona d’esdevenir un referent mundial en polítiques socials.
La prestigiosa institució internacional destaca la innovació del procés d’elaboració del Pla a través de la col·laboració de les entitats, i l’estratègia compartida del Pla, un element que enforteix les actuacions socials.
La Institució Hertie School of Governance, amb seu a Berlín, ha seleccionat el Pla d’Inclusió Social de Barcelona com ha exemple de participació entre l’administració social, les entitats i la població civil, per fer front als nous reptes socials, i serà un dels deu projectes seleccionats que apareixerà a l’Informe de Governança (The Governance Report) que realitza la institució aquest any, publicat per Oxford University Press, la editorial universitària més gran del món.
Segons la Hertie School of Governance, el Pla d’Inclusió proporciona un marc normatiu per enfortir l’autonomia de la ciutat i un marc institucional per vincular els governs locals, els ciutadans i organitzacions de la societat civil. També destaca la importància de l’estratègia compartida del Pla que fomenta l’intercanvi de la cooperació, els recursos i la informació. Per la Hertie School of Governance, aquesta estratègia conjunta enforteix les capacitats de les associacions socials i la col·laboració amb els organismes públics i privats.
Maite Fandos, tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha celebrat aquesta selecció del Pla d’Inclusió Social de Barcelona, “una mostra de la feina ben feta a l’hora de buscar noves solucions a les necessitats actuals a través d’un projecte comú de ciutat, on hem participat tots, l’administració, entitats i associacions. El Pla ha nascut de la participació de les principals entitats socials de la ciutat, on tothom ha posat esforços, compromís i dedicació”. Fandos ha destacat que aquest full de ruta és un pas molt important per garantir el benestar i la qualitat de vida de les persones, “el Pla d’Inclusió ha nascut de l’ambició de Barcelona per esdevenir un referent mundial en polítiques socials, i el fet que institucions internacionals reconeguin aquesta aposta i la feina ben feta, referma aquest compromís”.
La tinenta d’alcalde també ha assenyalat que aquest és un pla innovador i singular “que pretén activar la ciutadania i que persegueix canviar la cultura organitzativa municipal. El Pla d’Inclusió Social de Barcelona obre un nou model social caracteritzat per la idea-força de la Ciutat de les Persones i la recerca de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, la reducció de les desigualtats socials i la garantia de la igualtat d’oportunitats per a tothom”.
La Hertie School of Governance és un centre internacional, amb una varietat de projectes acadèmics de primer nivell i un cos estudiantil divers. L’Escola participa activament en el debat públic, amb la seva àmplia gamma d’esdeveniments que apleguen experts de la teoria i la pràctica. Aquest any la institució celebra 10 anys d’investigació, ensenyament i debat sobre el bon govern.
Juntament amb el Pla d’Inclusió de Barcelona, la Hertie School ha seleccionat nou projectes més que apareixeran en el seu Informe de Governança: Transport 2035 (Estats Units); Finançament Multitud de banda ampla (Alemanya); Pressupostos personals (Regne Unit); Biodiversitat: Banca i Esquema de Compensació (Austràlia); Iniciativa Regional de gasos d’efecte hivernacle (Estats Units); Programes d’Inversió en el Clima (Suècia) ; Associacions de Mobilitat (Unió Europea); Regió Conselleria d’Ocupació per a Immigrants Toronto (Canadà); Integració de les Energies Renovables i E-Mobility (Alemanya).