07.03.18 – BARCELONA • Barcelonès

El Pla zonal, un dels eixos principals del I Congrés de Camins i Carreteres Locals

0
255

El Pla zonal de la demarcació de Barcelona, que va ser exposat pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, té per objectiu que vials que ara tenen condició de camins, però que pel seu ús i necessitats de connexió del territori, s’integrin la xarxa local de carreteres.


El diputat Jordi Fàbrega, en la presentació del Pla zonal aI Congrés Internacional de Camins i Carreteres Locals. Foto: Diputació de Barcelona.
El Pla zonal de carreteres, que en aquests moments es troba en la seva fase final d’aprovació, ha estat un dels eixos centrals del I Congres Internacional de Camins i Carreteres Locals que se celebra des de dilluns i fins avui a l’Espai Francesca Bonnemaison, organitzat per la Diputació de Barcelona. El Pla zonal de la demarcació de Barcelona, que va ser exposat pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, té per objectiu que vials que ara tenen condició de camins, però que pel seu ús i necessitats de connexió del territori, s’integrin la xarxa local de carreteres.
El Pla zonal elaborat per la Diputació de Barcelona, que juntament amb la resta de diputacions catalanes configurarà la nova xarxa viària de Catalunya d’acord amb el que estableix la Llei de Carreteres, preveu destinar un total de 80 M€ fins al 2025 per al finançament directe d’actuacions de millora de camins municipals i la seva incorporació a la seva xarxa local. El Pla zonal inclou un total de 450 camins, 150 dels quals son els susceptibles de passar a ser carretera.
D’aquest conjunt de camins, uns 40 vials de totes les comarques barcelonines seran els primers en adaptar-se a la seva nova situació, el que suposarà una inversió d’uns 25 milions d’euros. En la presentació del Pla, el diputat Jordi Fàbrega va posar de relleu el fet que «patrimonialment, aquests camins, alguns dels quals suporten índex IMD de fins a 10.000 vehicles diaris, son dels municipis, el que els obliga a fer-ne el manteniment de forma correcta».
En aquest sentit Fàbrega va afirmar: «Hi ha voluntat política per resoldre aquest tema. Fa molts anys que el món local demanava que la Diputació assumíssim el manteniment d’aquests camins que ells no poden assumir». Es per això que, a partir de l’aprovació del Pla zonal en sorgirà la nova xarxa de carreteres locals que des de l’any 1975 no s’havia revisat.
Fàbrega també va anunciar que l’any vinent començaran a executar-se els primers projectes constructius per a l’adaptació de vials per a la seva incorporació a la xarxa local de carreteres, i que en una primera fase afectarà a fins a un màxim de tres camins per comarca, que variarà en funció de la seva llargada i de les obres de condicionament a realitzar.
Balanç positu del I Congrès
El I Congrés ha estat clos avui amb un balanç positiu pel nombre important de participants qixí com pels diversos temes que s’hi ha tractat al voltant d’un tema que preocupa especialment a molts ajuntaments com son els camins municipals, una vialitat que canalitza una mobilitat important, tant en entorns urbans o metropolitans com en entorns rurals, de característiques ben diferents.
En l’acte de cloenda, el gerent dels Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Vicenç Izquierdo, ha expressat la voluntat de la Diputació de Barcelona, d’organitzar jornades anuals al voltant d’aquesta temàtica, per l’alt interès que desperta en el conjunt de la ciutadania.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.