MONTCADA I REIXAC • Vallès Occidental

El Ple de Montcada i Reixac dona compte del protocol de col·laboració entre els ajuntaments, l’AMB i la Generalitat per a la construcció de l’hospital Ernest Lluch

0
1390

El document és l’eina inicial d’ordenació de les funcions que ha d’assumir cada ens, en funció de les seves competències

El Ple de juliol va donar compte del protocol de col·laboració entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola per a la construcció del futur hospital Ernest Lluch, prevista als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, limítrofes amb els tres municipis.

Aquest document és l’instrument inicial d’ordenació de les funcions que cada administració pública participant haurà d’assumir per assolir-lo, en funció de les competències de cadascuna de les parts. Els compromisos de col·laboració es concreten en la redacció, tramitació i aprovació de planejament urbanístic general i derivat per al desenvolupament urbanístic del sector on es construirà el centre sanitari; l’obtenció dels sòls necessaris per a la seva creació; i la redacció, tramitació, aprovació i execució de les obres del futur equipament.

Esperem que aquest cop sigui definitiu i que l’hospital sigui una realitat; portem des del 2004 parlant de la necessitat de comptar amb un nou centre sanitari’, va dir l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, qui va aprofitar per agrair la feina de les diferents plataformes de salut dels tres municipis perquè la construcció d’aquest hospital sigui una realitat.

Els ajuntaments i l’AMB hauran de fer-se càrrec de l’obtenció del sòl necessari per a la construcció de l’hospital, tràmit per al qual caldrà una modificació de planejament de tot l’espai on es farà el centre i els serveis annexos. L’espai necessari per al projecte suposa reservar entre 35.000 i 40.000 m2 de sostre edificable, per possibilitar la construcció del centre sanitari i serveis annexos com espais de logística i aparcament. El Departament de Salut i el CatSalut s’encarregaran del cost de les obres així com dels plans funcionals i executius previs.

L’hospital és una reivindicació històrica dels ajuntaments i de la ciutadania dels tres municipis, per tal de millorar l’atenció sanitària i acostar els serveis hospitalaris a la població d’aquests municipis –al voltant de 176.000 persones–, per tal de descongestionar l’hospital de Sabadell, el de referència de la majoria de població destinatària. El centre es concep com un hospital de dia, de proximitat, per a l’atenció especialitzada i intermèdia i cirurgia ambulatòria.

El protocol ve avalat per dues resolucions del Consell Metropolità de l’AMB; una del 2019 vinculada a l’entorn de l’N-150, a través de la qual aquesta via s’incloïa a la xarxa d’avingudes metropolitanes per vertebrar el territori i facilitar la mobilitat sostenible; i una altra, del 2021, amb la qual s’aprovava el document d’avanç de la modificació puntual del Pla general metropolità per a la construcció del nou hospital.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.