En el Consell Plenari del mes de març es presenten les principals línies de treball del nou Pla de l’Habitatge de Barcelona, que ha de de donar resposta als reptes de l’habitatge fins al 2020.
El nou Pla d’Habitatge de Barcelona 2014-2020 és un dels temes principals que s’abordarà en el Consell Plenari del mes de març. Amb la voluntat de confeccionar un programa ampli, obert i ambiciós, aquest divendres es presenta un primer guió de continguts que servirà per ordenar la posterior elaboració del Pla, que podria estar llest el 2015 si s’obté un màxim concens social i polític.
En el nou pla s’hi reflectiran els notables canvis socials, legislatius i polítics que hi ha hagut en els últims anys per tal de donar resposta a reptes com ara: potenciar els mecanisme per evitar pèrdues d’habitatge, fer front a la paràlisis del sòl, ampliar el parc de llogues assequible o avançar cap a l’autosuficiència energètica.
D’altra banda, en la Sessió Plenària es presentaran dues mesures més: una sobre la simplificació del servei de tramitació de la targeta d’aparcament i l’altra sobre la creació de l’Agència pels Drets Civils i la No Discriminació, la qual pretén donar un nou impuls en la defensa i promoció dels drets i deures a la ciutat de Barcelona.
Propostes de l’oposició
En aquest apartat el PSC insta el Govern Municipal que s’elabori en els propers mesos un nou conveni per la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat per tal que s’ajusti a les necessitats actuals d’equipaments sanitaris i sòcio-sanitaris. A més, es demana elaborar el primer Pla de Salut Mental de Barcelona.
Per la seva banda, el PP porta a debat els recursos econòmics que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat el 2013 a polítiques de creació de feina, d’atenció social a les persones i d’habitatge, entre d’altres, ja que els considera insuficients per tal de fer front a la crisis social i econòmica.
ICV-EUiA proposa crear un consell de participació per tal de debatre, proposar actuacions i fer seguiment de les polítiques relacionades amb el turisme a Barcelona. A més, demana que es garanteixi la participació de CCOO, UGT i la FAVB al Consell General i al Comitè Executiu del Consorci de Barcelona Turisme.
I per últim, Unitat per Barcelona insta a l’Ajuntament a formalitzar un conveni de col·laboració en l’àmbit tributari entre aquesta institució i la Generalitat de Catalunya en els mateixos termes que els convenis signats entre les quatre diputacions catalanes i la Generalitat.