03.12.14  • Vallès Occidental

El president de l’FMC i el president de l’ACM, amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, per analitzar les conseqüències de l’LRSAL

0
304

Durant la sessió han analitzat les conseqüències de l’aplicació de la Llei estatal de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i altres canvis legislatius i qüestions d’interès per als municipis.


Reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental.
El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental s’ha reunit aquest migdia a la seu del Consell Comarcal, amb la presència i participació dels presidents de les dues entitats municipalistes catalanes: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Durant la sessió han analitzat les conseqüències de l’aplicació de la Llei estatal de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL) i altres canvis legislatius i qüestions d’interès per als municipis.
El president de l’FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha destacat que “trobem que l’LRSAL és molt injusta. No soluciona, empitjora i a més provoca molta incertesa perquè una mateixa llei que és interpretada diferent per dos secretaris o interventors municipals és que no és prou clara. A més, aquesta llei provoca una afectació directa a la ciutadania, perquè hi ha un allunyament dels serveis i una estratègia de privatització”. Ha destacat també que “cal superar l’etapa de NO FER i de contracció en l’acció dels governs locals i passar a una nova etapa del FER per assegurar uns serveis públics locals de qualitat als ciutadans”. “Aquesta és l’aposta municipalista de la Federació”.
La presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, ha explicat que “el canvi legislatiu que més ens està afectant és l’LRSAL. Des dels municipis s’està fent un esforç important per tirar endavant serveis sense afectar a les persones i amb moltes dificultats. També estem davant la incertesa que provoca la nova Llei de governs locals que en aquest moment està en stand-by per la situació política que vivim a Catalunya”.
Per la seva banda del president de l’ACM, Miquel Buch, ha demanat “al Tribunal Constitucional que sigui ràpid en la resposta del recurs d’inconstitucionalitat que han presentat 2.500 ajuntaments de tota Espanya en contra de l’LRSAL, ja que aquesta llei afecta directament qüestions com els serveis socials, els serveis de promoció econòmica o d’altres que presten els ajuntaments”. Buch també ha assegurat que “els consells comarcals són un element vital pel nostre país. Si algú pretén esborrar-los del mapa haurem de buscar un altre ens que faci la seva feina”.
Seguiment dels acords del Consell d’alcaldes i alcaldesses
En el consell d’alcaldes i alcaldesses d’avui també s’ha fet seguiment de tres acords que es van prendre en sessions anteriors. D’una banda s’ha analitzat l’estudi que es va encarregar al Consell i al Copevo per determinar la viabilitat del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica. Aquesta necessitat va néixer de les importants dificultats jurídiques que ha provocat sobretot l’LRSAL i que també podria provocar la Llei de governs locals en la figura dels consorcis i dels serveis que presten, i de les importants dificultats econòmiques per les quals passa el Copevo per poder continuar prestant els serveis en relació a les polítiques de promoció econòmica i ocupació. L’estudi es traslladarà al Plenari el Copevo. També s’ha fet seguiment dels avanços del projecte “Boscos del Vallès” i del projecte d’integració orgànica dels recursos de l’àrea bàsica de serveis socials. En aquest cas s’ha avançat en el procés d’integració i s’ha treballat tant a nivell tècnic com polític amb els ajuntaments de la comarca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.