30.4.19  • Alt Empordà

El projecte BICITRANSCAT treballa per posicionar la comarca com a destí cicloturístic de primer ordre

0
397

Durant els darrers 4 mesos, s’han dut a terme algunes de les principals accions del projecte BICITRANSCAT que preveu crear itineraris ciclables intermodals transfronterers que connectin per la costa Figueres i Perpinyà.


Imatge de la jornada. Foto: CCAE.
Durant els darrers 4 mesos, s’han dut a terme algunes de les principals accions del projecte BICITRANSCAT que preveu crear itineraris ciclables intermodals transfronterers que connectin per la costa Figueres i Perpinyà. Mentre es treballa per ultimar el traçat de la futura via ciclable, des de l’àrea de Turisme del CCAE s’ha promocionat la comarca com a destí cicloturístic a través de diversos altaveus.
El primer d’ells ha estat l’assistència a fires de turisme, en concret dues de generalistes i dues específiques de turisme actiu i de natura. La primera fira on s’ha participat és la FITUR de Madrid, que va tenir lloc del 23 al 27 de gener i on l’Alt Empordà es va promocionar dins la marca Pirineus de l’Agència Catalana de Turisme. L’altra fira generalista on s’ha estat present és SEVATUR, que ha tingut lloc a la ciutat basca d’Irun del 29 al 31 de març i on es va participar dins l’expositor del Patronat Costa Brava – Pirineu de Girona. L’assistència a aquestes dues fires ha tingut com a objectiu promocionar la comarca als respectius públics d’ambdós territoris de l’Estat espanyol i, en el cas de SEVATUR, també entre el públic del País Basc francès. En aquestes fires, es va promocionar el patrimoni natural i cultural, la nostra gastronomia així com, les rutes de senderisme i cicloturisme.
Pel que fa a les fires especialitzades en turisme actiu i de natura s’ha participat en la FIETS & WANDELBEURS, celebrada del 1 al 3 de març a la ciutat holandesa d’Utrech. Aquesta fira es celebra anualment i està enfocada al senderisme i el cicloturisme, però amb un pes més rellevant del cicloturisme. En aquesta ocasió, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va participar-hi dins el mostrador del Consorci de les Vies Verdes de Girona, per tal de promocionar el futur projecte BICITRANSCAT, així com l’actual ruta Pirinnexus. Per altra banda, del 22 al 24 de març, es va assistir al SALON DU RANDONNEUR de Lió (França).

En aquest cas, una fira específica de senderisme i excursionisme i on, l’objectiu, va ser cercar Tour Operadors interessats en programar la comarca dins dels seus paquets turístics. En ambdues fires s’ha promocionat l’Empordà entre el públic europeu, amant del cicloturisme i del senderisme i que valora els atractius naturals i patrimonials del territori.

Les fires han estat una oportunitat per posicionar la comarca com a destí idoni per aquells turistes que cerquen combinar el senderisme o el cicloturisme, amb la visita i coneixença del patrimoni natural i cultural. Una tipologia de turista que creix cada any i, per als quals, l’Empordà reuneix tots els recursos necessaris per satisfer les seves demandes.
L’altra via utilitzada per promocionar la comarca han estat els PressTrips i BlogTrips que s’organitzen amb l’associació Empordà Turisme. En aquesta ocasió, els dies 10 i 11 d’abril ens van visitar 4 influencers/blogguers de Paris, arribades a l’Empordà amb el TAV. Aquests BlogTrips permeten donar a conèixer entre els milers de seguidors de les bloguers i influencers, la bona connexió de la comarca amb França gràcies al TAV, així com els atractius patrimonials i paisatgístics del territori. Durant el primer dia, les influencers van poder captar amb les seves càmeres l’arribada de les embarcacions de pesca al port de Roses, i el llegat històric de la Ciutadella de Roses. El segon dia del BlogTrip, va ser el moment per visitar el museu Dalí de Figueres i conèixer la ciutat a través de la figura de Dalí.
A nivell tècnic, l’última acció de difusió que s’ha dut a terme fins al moment, ha estat la presentació de BICITRANSCAT, en la jornada tècnica que va obrir la setmana de la natura de Llançà. Aquesta trobada es va celebrar el divendres 12 d’abril i, va reunir, diversos projectes i iniciatives territorials que fan ús de l’espai natural per promoure un turisme actiu i de natura. La jornada va servir per conèixer altres projectes de creació de producte turístic basats en l’espai natural i, va permetre reflexionar sobre com aquests espais són un instrument d’atracció de visitants i, en definitiva, de dinamització social i econòmica dels territoris.
El projecte BICITRANSCAT ha estat cofinançat el 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través d’Interreg V-A España, França, Andorra (POCTEFA 2014 – 2020). L’objectiu de POCTEFA és el de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya – França – Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfronterers a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.