L’alcalde de Manresa destaca que aquest 2013 s’han pogut solucionar problemes, endreçar les finances municipals i mantenir els serveis socials
Tot l’equip municipal al complex esportiu del Vell Congost, una de obres més recents de la ciutat.
L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CiU), encara el darrer any de legislatura convençut d’haver fet la política que necessita la ciutat en l’actual moment econòmic. Per Junyent, el projecte ‘Manresa 2022’, que vol aprofitar la commemoració dels 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat per projectar Manresa al món, i l’aprovació del POUM són els principals reptes pel que resta de legislatura. Junyent ha fet balanç aquest dimecres del seu tercer any al capdavant del govern municipal i ha destacat que aquest 2013 s’han solucionat problemes com el litigi per l’enderroc de l’edifici a la plaça Bages, s’ha pogut tancar l’any amb dèficit 0 i s’han mantingut tots els serveis socials.
Acompanyat per tots els regidors que formen part del govern municipal a l’Ajuntament de Manresa, Valentí Junyent ha fet balanç del tercer any de mandat i ha repassat el conjunt d’actuacions que s’han dut a terme a la capital del Bages durant aquest termini i que s’han centrat en quatre grans àmbits: autoestima, endreça, capitalitat i ambició.
L’alcalde ha explicat que aquest 2013 s’han pogut solucionar problemes com el litigi per l’enderroc de la plaça Bages, s’han endreçat les finances municipals i s’ha tancat l’any amb dèficit 0. Un fet que, segons ha dit, permetrà fer noves inversions de cara al futur. A més, el batlle també ha destacat que s’hagin pogut mantenir tots els serveis socials en l’actual context econòmic.
Com cada any, la roda de premsa de balanç s’ha fet en un lloc emblemàtic de la ciutat pel que fa a l’acció de govern i enguany l’emplaçament escollit ha estat el complex esportiu Vell Congost, una de les darreres obres que s’han fet a la ciutat.
Política de proximitat i consens
Valentí Junyent ha explicat que el projecte ‘Manresa 2022’ i l’aprovació inicial del POUM són els dos principals reptes pel que resta de legislatura i ha assegurat que, durant aquest últim any, el govern municipal continuarà amb la mateixa política "de diàleg i proximitat amb la ciutadania".
Pel batlle, la ciutat només pot aconseguir "coses significatives" a partir d’un ampli consens entre tots els grups municipals, però és conscient que la unanimitat és "molt difícil" d’aconseguir quan resta menys d’un any per a les properes eleccions municipals.
Una subvenció de 500.000 euros pel projecte ‘Manresa 2022’
L’alcalde ha aprofitat l’acte per anunciar que la Generalitat ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 500.000 euros per al desenvolupament del projecte ‘Manresa 2022’. L’ajut s’ha de completar amb una aportació de l’Ajuntament de 400.000 euros, que ja inclourà algunes de les obres que s’han fet aquest any, com l’oficina de turisme de la Plaça Major. Junyent ha emplaçat la premsa a una propera roda de premsa per explicar les actuacions a què es destinaran els 500.000 euros de la Generalitat.
Una solució per evitar l’enderroc de l’edifici de la Plaça Bages
D’altra banda, l’Ajuntament preveu presentar al jutjat número 10 de Barcelona l’acord de ple al què s’ha arribat amb el demandant de la plaça Bages i que permetria evitar l’enderroc de l’edifici número 1. "Per nosaltres és un èxit haver-ho aconseguit i estem convençuts que qualsevol interpretació amb sentit comú hauria de facilitar l’acord de ple", ha dit.
Amb l’acord el denunciant que va aconseguir que el jutge manés tirar a terra el bloc de pisos construït amb una llicència urbanística declarada il·legal cobraria 550.000 euros i obtindria dues peces de terreny annexes a la seva propietat, una valorada en 140.000 euros i una altra en 128.000 euros. La finca de 128.000 euros, però, l’obtindria en concepte de permuta per una finca de la seva propietat situada darrere del bloc de pisos i que passaria a mans de l’Ajuntament.