La Comissió de Govern ha d’esdevenir un autèntic espai de governança compartida de la RGC entre els diferents departaments de la Generalitat, les entitats, els agents socials més representatius i els ajuntaments
Imatge de la trobada. Foto: FMC
Ahir va tenir lloc la primera reunió de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), un espai de governança compartida entre la Generalitat, les entitats, els agents socials més representatius i els ens locals. entre els que hi ha l’FMC, en la què el conseller Chakir el Homrani va anunciar l’aprovació del reglament de l’RGC a començaments de l’any vinent. Properament també es constituiran les taules territorials de coordinació perquè la gestió sigui encara més propera i adaptada a les necessitats de la ciutadania
Un total de 122.305 persones són beneficiaries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), un 14% més que al setembre de 2017, quan es va començar a implementar. Són algunes de les dades que es van donar a conèixer ahir a la primera reunió de la Comissió de Govern de la RGC, formada per representats de diversos departaments de la Generalitat, la UGT i CCOO de Catalunya, així com Foment del Treball, PIMEC, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.
La Comissió de Govern ha d’esdevenir un autèntic espai de governança compartida de la RGC entre els diferents departaments de la Generalitat, les entitats, els agents socials més representatius i els ajuntaments, i serà l’òrgan encarregat de les funcions d’avaluació i seguiment de l’aplicació i el funcionament d’aquesta prestació.
La posada en marxa de la Comissió de Govern ha de fer avançar de forma decisiva el desenvolupament del reglament de la RGC. En aquests moments ja s’han rebut totes les observacions i al·legacions procedents de la consulta interdepartamental i del període de l’audiència i informació pública, i a partir d’aquí, el text seguirà el procediment administratiu previst perquè a principis del 2020 s’aprovi definitivament.
Una altra de les passes importants que es donaran a partir d’ara és el desenvolupament de la coordinació territorial, amb la creació de tres pilots de taules territorials a la ciutat de Barcelona, el Baix Empordà/Gironès i el Baix Penedès/Garraf. En aquestes taules també participaran les entitats i agents socials del territori per aconseguir una gestió encara més propera i adaptada a les necessitats de la ciutadania, especialment dels col·lectius més vulnerables.