A les comarques gironines hi ha més d’un centenar de reclusos que poden accedir als serveis de la borsa de treball
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la directora del CIRE, Elisabeth Abad, després de signar el conveni.
L’Ajuntament de Girona i el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) han signat un conveni de col·laboració per tal que el Servei Municipal d’Ocupació pugui oferir assessorament i orientació al presos que estiguin acabant la condemna. Segons el CIRE, a la demarcació hi ha entre 100 i 120 persones que estan a punt de sortir del centre o que gaudeixen de permisos penitenciaris i que han rebut una formació mentre complien condemna. Gràcies a aquesta col·laboració, l’objectiu és que aquestes persones puguin adreçar-se al servei municipal i els ajudin a trobar una feina per evitar que quedin exclosos de la societat un cop queden en llibertat.
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la directora del CIRE, Elisabeth Abad, han signat aquest matí un conveni a través del qual l’ajuntament posa a disposició dels reclusos que estan acabant de complir la condemna els serveis municipals d’orientació i assessorament laboral.
El CIRE calcula que a la demarcació hi ha més d’un centenar de persones que estan a punt de sortir de la presó i que són susceptibles de participar en el programa. D’aquesta manera, podran adreçar-se a les oficines del Servei Municipal d’Ocupació de Girona on els ajudaran a conèixer la realitat empresarial de la zona, a com buscar feina i establiran contactes amb empresaris per tal d’explicar-los que poden contractar exreclusos. "Aquestes persones ja han complert la seva condemna i quan surten es poden trobar molta hostilitat, els hem d’acompanyar perquè entrin en el món laboral no d’una manera desvalguda sinó acompanyant-los", ha manifestat la directora del CIRE.
No tots els reclusos que surten de la presó poden acollir-se a aquest programa, ja que prèviament mentre han estat als centres penitenciaris s’ha fet una selecció d’aquelles persones que són susceptibles de reinserir-se i que, abans, han participat de tallers i formació als mateixos centres. La contractació d’aquestes persones no gaudeix de cap bonificació per als empresaris. "El benefici de contractar una persona que ha estat reclosa és social", ha manifestat Abad.
En el cas de la ciutat de Girona, el CIRE creu que els interns podran trobar feina en sectors com el dels serveis a les persones, l’agricultura, el comerç, l’automoció, la construcció o l’hostaleria, entre d’altres.
Una col·laboració de fa anys
Abad ha explicat que la signatura d’aquest dimecres formalitza una col·laboració que fa anys que dura. De fet, l’any passat es van contractar a les comarques gironines un total de 106 exreclusos, la majoria en sectors com els serveis, l’hostaleria, els oficis i la indústria.
L’alcalde, Carles Puigdemont, ha assegurat que s’han "animat" a signar aquest conveni en veure "l’èxit" que ha obtingut en d’altres ciutat on també es duen a terme aquestes col·laboracions. "Creiem que és un bon camí a seguir, val la pena participar-hi", ha reflexionat l’alcalde.
"Crec que som els millors que podem fer aquest acompanyament perquè som qui més coneixem el teixit empresarial de la ciutat i de la comarca", ha defensat Puigdemont.