El Consell Comarcal del Vallès Occidental, juntament amb el Centre Tecnològic Leitat participen en el projecte europeu CityLoops. Aquest projecte busca avançar i compartir solucions per unes ciutats circulars i regeneratives, centrant-se especialment en el tractament i aprofitament del residu orgànic i el tractament de residus de construcció i demolició. En aquest marc, el Consell Comarcal mostrarà a la resta de territoris experiències com el projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem o el Centre Logístic de Biomassa en les jornades que acollirà els propers 28 i 29 de setembre.
En les sessions de les jornades, organitzades pel Consell Comarcal i Leitat, es podran conèixer iniciatives desenvolupades per diferents partners del projecte. D’altra banda, s’han programat visites per poder mostrar iniciatives que es fan en aquests àmbits al nostre territori. Les sessions estan obertes a persones d’entitats, empreses i administracions que vulguin avançar en les solucions circulars per avançar vers una economia més sostenible. Es poden fer les inscripcions en aquest enllaç.
El dia 28 de setembre al matí tindran lloc sessions tècniques a la seu comarcal. A la tarda es faran visites d’estudi al Mercat Circular de Mercavallès i a la Planta de Biometanització de Can Barba (Terrassa). L’endemà, 29 de setembre, es faran diferents visites a Leitat, a l’empresa HERCAL i al Centre Logístic de Biomassa. Finalment també es visitarà una escola de la comarca per tal de veure in situ el desenvolupament del projecte Recooperem. Podeu trobar el programa complet de les sessions aquí.
Avançar vers la transició ecosocial
El CityLoops “Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per a ciutats circulars i regeneratives”, liderat per ICLEI- Governs locals per a la sostenibilitat, és un projecte realitzat dins del Programa Marc Horizon 2020, entre 2019 i 2023, amb la participació de 28 entitats de 8 Països.
En aquest període, en 7 zones d’Europa han dissenyat i provat propostes i eines entorn el tractament i aprofitament del residu orgànic i en la prevenció i tractament dels residus de construcció i demolició. De forma complementària, han treballat en la incorporació de la compra pública circular com a element clau.
A traves de diverses visites d’estudi, representants tècnics han tingut l’oportunitat de conèixer de prop les experiències i extreure informacions i coneixements a tenir en compte en iniciatives que es puguin promoure al Vallès Occidental per avançar en la transició ecosocial.
El Vallès Occidental ha participat com a territori de replicació, tenint l’oportunitat de compartir al final del projecte un espai de transferència i coneixement que ajudi a impulsar propostes per al territori i a estimular un marc de col·laboració entre actors implicats.
Font: Consell Comarcal Vallès Occidental