Els agents polítics i econòmics del Ripollès volen que Vallter 2000 sigui una estació de muntanya activa tot l’any
“Diversos esquiadors gaudint de la neu a l’estació d’esquí del Ripollès Vallter 2000.
Després de les tensions viscudes entre la direcció de Vallter 2000 i els municipis de la Vall de Camprodon durant la passada temporada d’esquí, Ferrocarrils de la Generalitat – l’entitat gestora de l’estació – va crear la Comissió Assessora del Ripollès que engloba les dues estacions de la comarca i pretén millorar i optimitzar el funcionament d’aquestes instal·lacions. La comissió reuneix agents polítics i econòmics del Ripollès i s’ha marcat com a objectiu convertir Vallter 2000 en una estació de muntanya que estigui activa durant els 365 dies a l’any. De moment ja s’han reunit dues vegades i aquesta propera tardor es tornaran a trobar per ultimar els serrells de la temporada d’esquí.
El passat mes de desembre va néixer la Comissió Assessora del Ripollès de la mà de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) després que l’organisme es fes càrrec de la gestió de Vallter 2000. Actualment, FGC s’encarrega de les dues estacions que hi ha a la comarca, Vall de Núria i Vallter 2000. La creació d’aquest ens es va produir uns mesos abans de les tensions que van sorgir entre Ferrocarrils i els municipis de la Vall de Camprodon pel dia de tancament de la temporada d’esquí de Vallter 2000. Concretament, els alcaldes d’aquesta zona es van queixar que l’estació tenia previst tancar les seves portes abans que altres instal·lacions gestionades per l’organisme i van assegurar que això perjudicaria l’economia de la zona. Finalment, l’estació va decidir allargar un cap de setmana més la temporada.
Mig any després d’aquests esdeveniments, l’alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha assegurat que aquests incidents van ser deguts "a la manca de comunicació entre els organismes". "Ferrocarrils de la Generalitat va començar a gestionar l’estació quan la temporada ja estava iniciada i és probable que el problema fos que no hi havia canals de comunicació", ha apuntat. Davant d’això, Pujol ha explicat que la Comissió Assessora del Ripollès ha servit com una "eina" per rebre informació sobre el funcionament de les estacions, tractar les línies de futur i poder aportar noves iniciatives i idees. "Vallter 2000 és un motor econòmic i turístic a la vall i la perspectiva que hi ha és poder convertir l’estació en una estació de muntanya, no només d’hivern, que estigui activa 365 dies a l’any", ha assegurat.
"L’assemblea reuneix representants municipals, comarcals, del món empresarial, del sector de l’esport i fins i tot clubs d’esquí", ha detallat Pujol. És per això que, segons el batlle, es tracta d’un "gran lloc" per trobar fórmules "d’optimització dels recursos humans de les instal·lacions". Actualment, l’estació ripollesa genera 97 llocs de treball i Vall de Núria uns 300. De moment, l’assemblea ja ha realitzat dues reunions i aquesta propera tardor es tornaran a aplegar per ultimar els serrells de la propera temporada d’esquí. Segons Pujol, fins ara ja s’han començat a realitzar activitats originals com trenets turístics, campanyes de promoció de Vallter 2000 o excursions.