08.03.17 – BARCELONA • Barcelonès

Els Ajuntaments catalans reclamen més informació i col·laboració de l’Estat en l’acollida de refugiats

0
395

La consellera Ivana Martínez va participar ahir en la trobada a Barcelona per coordinar esforços amb els 12 municipis catalans que formen part del programa estatal d’acollida


Fotografia de la compareixença amb mitjans que es va fer en acabar la reunió. Foto: Ajuntament de Tarragona.
La consellera de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, va participar ahir a la reunió convocada pel consistori de Barcelona per impulsar el Programa Nausica, que té com a objectiu millorar l’atenció i la integració de les persones refugiades. La trobada va aplegar representants i tècnics municipals de 12 ajuntaments catalans que compten amb places del programa estatal d’acollida de sol·licitants d’asil a Catalunya, Tarragona disposa de 40 places. 
A la reunió, celebrada al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, hi van assistir, a més de Tarragona i Barcelona, representants de Sabadell, Badalona, Girona, Prat del Llobregat, Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Berga, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Manresa. Tots els regidors, regidores i tècnics municipals van coincidir a denunciar l’opacitat i la manca de coordinació amb què l’Estat espanyol desenvolupa el seu pla d’acollida de persones refugiades a Catalunya. Alhora, han denunciat que no han rebut cap ajuda de l’Estat per a dotar-se de serveis d’atenció per a aquestes persones. 
L’Estat es l’administració competent d’atendre els sol·licitants d’asil que arriben aquí i, amb aquesta finalitat, Espanya rep finançament europeu. Aquest programa estatal ofereix habitatge i manutenció durant sis mesos, un període que es pot prorrogar 12, 18 o 24 mesos en funció de la situació en què es trobi la persona i el seu nivell d’autonomia assolit. El govern estatal delega a entitats del tercer sector aquest programa, disposant de diferents places en pisos i albergs per tota Catalunya.  Tot i així, la majoria dels ajuntaments reunits van denunciar que un dels problemes a què s’enfronten és que no estan sent informats prèviament de l’obertura d’aquestes places al seu municipi, un fet que obliga els serveis municipals a realitzar una tasca extraordinària per a coordinar-se amb les entitats gestores del pla per atendre de la millor manera els usuaris d’aquestes places.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.