Amb el lema ‘Tombem el govern dels rics’, els estudiants han demanat la dimissió del ministre Wert i Rajoy
Els estudiants volen aturar la implantació de la LOMCE perquè afavoreix les desigualtats, entre altres coses.
Aturar la reforma educativa del ministre Wert, defensar una escola pública de qualitat i reclamar la retirada de noves retallades en educació són alguns dels objectius que s’han fixat els estudiants de secundària en una setmana de protestes que aquest dimecres ha culminat amb una manifestació pels carrers de Barcelona. Centenars de manifestants han sortit de la plaça Universitat al migdia i amb el lema ‘Tombem el govern dels rics’ han cantat i cridat consignes en contra del ministre Wert i Rajoy, de qui han demanat la dimissió. Alhora, han reclamat una inversió més gran en educació pública i han demanat la retirada de la LOMCE perquè els deixa, segons els estudiants ”amb el cul a l’aire”.
Centenars d’estudiants de secundària, formació professional i batxillerat han sortit aquest dimecres al carrer per protestar contra les retallades en educació i contra la implantació del projecte de la LOMCE que vol impulsar el ministre d’Educació José Ignacio Wert. La manifestació ha format part de l’agenda dels estudiants en una setmana de mobilitzacions en defensa de l’escola pública, que culminarà aquest dijous, amb una nova manifestació. Amb el lema ‘Tombem el govern dels rics’, el Sindicat d’Estudiants i l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) han recorregut el centre de Barcelona per mostrar la seva oposició als canvis que vol fer el govern espanyol i als canvis que ja ha dut a terme i que ha debilitat, al seu entendre, el sistema públic d’ensenyament.
Des del Sindicat d’Estudiants, Borja Latorre, ha explicat que la prioritat de l’organització és ”continuar la lluita” contra un ministre que vol tirar enrere ”50 o 60 anys”, i per això exigeixen la dimissió de Wert i de la cúpula del partit Popular. Latorre ha demanat als sindicats majoritaris que tornin a convocar una vaga general per ”tombar” el govern de corruptes. Latorre ha valorat positivament la resposta dels estudiants que han secundat la vaga de tres dies i han assistit a la manifestació, i ha recordat que s’ha seguit a més ciutats que no pas en la convocatòria de l’octubre passat.
Per la seva banda, el secretari general de l’AJEC, Eloi Cortés ha recalcat que la convocatòria respon a l’oposició dels estudiants a una llei que vol centralitzar l’educació i els seus continguts, i que l’eliminació de la selectivitat i la imposició de revàlides en són un exemple, i que aporta mesures que augmentaran les ”desigualtats” entre estudiants perquè entre altres aspectes, ”blinda” el concert a escoles que segreguen entre sexes, per exemple.
Cortés ha fet un bon balanç de la setmana de lluita i ha assegurat que l’objectiu és sumar forces i sumar els universitaris a les protestes, i també la primària per aconseguir fer una mobilització general del sector de l’ensenyament a final de curs, tal i com ja va passar el 2012. ”Si no ens escolten, nosaltres ens continuarem mobilitzant”, ha afirmat Cortés.
”Ens volen deixar amb el cul a l’aire”, ”La LOMCE és involució”, ”Qui juga amb tisores es talla”, ”Ni espanyolitzar, ni privatitzar” han estat alguns dels cartells que més s’han vist durant tota la marxa que s’ha desenvolupat sense incidències des de la plaça Universitat de Barcelona i ha transcorregut Pelai, Plaça Catalunya, Fontanella i la Via Laietana. La plaça Sant Jaume ha estat el punt final on s’han fet els parlaments de rigor dels líders dels sindicats d’estudiants, que han completat els càntics que s’han succeït durant tota la manifestació.