03.02.14 – SANT FELIU DE GUÍXOLS • Baix Empordà

Els municipis de la nova Estació Nàutica de la Costa Brava, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Santa Cristina d’Aro i Llagostera, fan la primera trobada després de l’obtenció d’aquesta marca turística

0
363

Aquesta primera ocasió va servir per comentar aspectes de la recent concedida marca, valorar la posada en funcionament, així com establir nous calendaris de treball conjunt.


Port de Sant Feliu de Guíxols. D’esquerra a dreta: la regidora de Promoció Econòmica de Tossa, M.Àngels Pujals, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, acompanyat de Sebastián Mateo (regidor de Turisme), l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, el regidor de Turisme de Sant Feliu, Juanjo García i el president de l’Associació Professionals d’Empresaris i Hotelers de Tossa, Francesc Zuchitello.
Els representants dels quatre municipis integrants de l’Estació Nàutica Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Santa Cristina d’Aro i Llagostera) han celebrat la primera trobada institucional aquest dilluns 3 de febrer a Sant Feliu de Guíxols, just després d’aconseguir aquesta marca turística fa pocs dies a Madrid.
A la trobada hi havia representants polítics -alcaldes i regidors- i també del món empresarial. Aquesta primera ocasió va servir per comentar aspectes de la recent concedida marca, valorar la posada en funcionament, així com establir nous calendaris de treball conjunt. “Més enllà de la formalitat del protocol, ara toca treballar de valent, i l’empresariat hi té un paper clau”, va dir Joan Alfons Albó, alcalde amfitrió, el qual va recordar també que “veure la suma del potencial turístic i promocional dels quatre municipis ens fa pensar a tots que l’aposta és ferma i amb credibilitat estratègica”.
L’Estació Nàutica combina una interessant oferta de producte nàutic i complementari entre la ciutat guixolenca i les tres restants (restaurants, hotels, empreses de lleure…) En el moment de l’aprovació de la candidatura de Sant Feliu de Guíxols a l’Assemblea General d’Estacions Nàutiques Espanyoles, la proposta comptava amb més de 60 empreses interessades (de Sant Feliu, junt amb Tossa, Santa Cristina i Llagostera) i el suport dels ajuntaments del territori, així com la Cambra de Comerç.
L’Estació Nàutica, una oportunitat de futur promocional.
Sant Feliu de Guíxols
Joan Alfons Albó. Alcalde: “considero que promocionar conjuntament els quatre territoris en una sola oferta turística d’oci i lleure, amb el mar com a principal actiu estratègic, és una aposta que ens permet ser molt rigorosos. Sant Feliu de Guíxols no només aporta l’experiència del mar amb el submarinisme, la vela…, sinó també una potent oferta: tenim a nivell d’excursionisme l’única via ferrada a Europa que transcorre directament sobre el mar; disposem d’un canal per a la natació excepcional; el Festival de la Porta Ferrada amb ja 52 anys és el més antic de Catalunya; l’Espai Carmen Thyssen mostra cada estiu grans obres mestres de la pintura internacional; conservem una gastronomia marinera privilegiada i aportem una oferta de lleure privilegiada”.
Juanjo García, regidor de Turisme: “Disposem ara d’un instrument turístic i promocional molt important per tornar a posar en valor una oferta turística singular que ens diferencia d’altres destins. Aportem l’experiència del mar i les empreses nàutiques, però també hi ha la gastronomia, els bars, els restaurants, els hotels, el lleure, les excursions. La feina d’ordenar i fer atractiva a nivell de màrqueting tota aquesta oferta ha de ser el nostre objectiu compartit entre els municipis i els empresaris.”
Santa Cristina d’Aro
Josep Llensa. Alcalde: “opino que és molt important estar agrupats amb els municipis del voltant; la suma de tots ens ajudarà en la promoció. La suma d’esforços és molt millor que actuar individualment. El resultat d’això donarà molt més impuls a nivell de Costa Brava i turístic. El nostre Ajuntament hi apostarà decididament”.
Sebastián Mateo. Regidor de Turisme: “pensem que s’ha de donar suport a totes les iniciatives d’aquest tipus. Ho trobo molt interessant, i crec que serà un gran desenvolupament econòmic a nivell de turisme per a l’entorn. Per això hem mostrat la nostra alegria que Santa Cristina d’Aro formi part també de l’Estació Nàutica de Sant Feliu de Guíxols-Costa Brava. De fet nosaltres aportem també també valor a la iniciativa; per exemple, els clubs de golf, hípiques, el museu de la Casa màgica, així com oci en forma de rutes d’excursions, arquitectura megalítica, arquitectura eclesiàstica, entre molts altres”.
Llagostera
Fermí Santamaria. Alcalde: “crec que és primordial la suma de tots. A banda del litoral hi ha també el prelitoral, i és una reivindicació que des de Llagostera sempre hem fet: la situació geogràfica de vegades ens ha perjudicat perquè el públic té tirada a la costa, però nosaltres també tenim la nostra aportació. Per exemple, amb la cuina, així com altra oferta de lleure i restauració que és molt interessant. Els municipis que formem part d’aquesta Estació Nàutica podem oferir diferents coses. Llagostera, sens dubte, la gastronomia i la tranquil.litat del rerepaís. Nosaltres ens complementem molt bé amb l’oferta litoral, perquè estem a deu minuts del mar i som molt atractius per al potencial turista. Fa temps que estem dient que la nostra oficina de Turisme no ha de tenir cap problema per vendre els atractius de Tossa o de Sant Feliu, perquè el turista, sobretot si ve de lluny, no s’atura en els termes territorials; ni tan sols hi pensa. El que busca és oferta: nosaltres tenim interior, rutes, ofertes d’excursió, gastronomia molt interessant”.
Tossa de Mar
Gisela Saladich. Alcadessa: “Des del primer moment hem estat al costat de Sant Feliu de Guíxols per obtenir aquesta distinció, i significa per a nosaltres donar més valor a la nostra oferta turística. Estem molt interessats per tal que això tiri endavant. De fet som aquí amb representants del propi empresariat, que són qui a partir d’ara tenen l’oportunitat de convertir-se en els principals motors. Com a Ajuntament hi estarem sempre ajudant, encara que seran els empresaris qui ho liderarà.
Francesc Zuchitello (President de l’APEHT, Associació de Professionals Empresaris i Hotelers de Tossa): “el que fem és una oferta local marcada en un entorn diferenciat de comarca i de Costa Brava en conjunt, amb la marca Costa Brava. Nosaltres ens hem de reposicionar amb uns valors que són el nostre mar, monuments, gastronomia, cultura, i complementar-ho amb poblacions veïnes. Ens hem de donar suport mutu. Com a empresaris ens compremetem a realitzar ofertes interessants des de l’estació nàutica. El més important de tot és revaloritzar el nostre entorn conjunt, entre les quatre poblacions. La temporada ha d’anar més enllà de la clàssica d’estiu, i l’Estació Nàutica hi pot contribuir, amb productes fora de temporada: això li dóna importància perquè permet superar els 180 dies clàssics (dels quals se’n treballa bé realment 90). La resta, més enllà dels dies punta, ha de servir per promocionar molt més el nostre territori compartit.
Maria Àngels Pujals. Regidora de Promoció de la Ciutat: “Des de Tossa de Mar ens embarquem en aquest projecte d’Estacions Nàutiques per posar novament en valor tot allò que ja tenim, com a paradís blau de la Costa Brava, una de les 25 millors platges del Món segons National Geographic, i dins de les 30 millors destinacions cinematogràfiques, així com l’oferta de gastronomia i la singularitat que representem. Junts, amb els altres municipis, podem encara anar més enllà”.
L’Estació Nàutica
Una Estació Nàutica és un espai turístic i recreatiu que permet practicar el turisme nàutic, com a forma de vacances actives en contacte amb l’aigua i amb la possibilitat de realitzar tota mena d’Activitats Nàutiques durant el temps de lleure, tot complementant-ho amb diferents modalitats d’allotjament, i amb l’opció de gaudir de la natura i l’oferta turística i recreativa de l’entorn -primera línia de mar i rerepaís-.
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, junt amb els altres tres municipis i el seu empresariat, considera que el turisme i la promoció econòmica amb propostes com les Estacions Nàutiques, han d’esdevenir un motor capaç d’accelerar el ritme de la recuperació i progrés econòmic de la ciutat. Les Estacions Nàutiques posen en valor el mar, les activitats nàutiques, el patrimoni de l’entorn, la família, el medi ambient, l’oci, el lleure i la unió empresarial, i també l’administració pública.
Es tracta, a hores d’ara, d’una xarxa que agrupa una trentena de destinacions, en la qual hi participen 45 Ajuntaments en 9 comunitats autònomes, junt amb un total de 1650 empreses de serveis de turisme i nàutics.
Sant Feliu de Guíxols i els municipis de Llagostera, Tossa de Mar i Santa Cristina d’Aro han apostat per unir esforços en una oferta promocional fonamentada en la qualitat i l’excel.lència. Es pretén potenciar la línia estratègica d’incidència en el mercat turístic actiu, que neix en una proposta basada en les sensacions dels potencials clients en esport, lleure, creació, restauració i cultura, així com turisme familiar, turisme de natura, turisme d’aprenentatge d’una forma transversal i feta a mesura del client.
A diferència del turisme de masses l’Estació Nàutica apostarà per captar el turisme residencial i familiar, amb la col.laboració de l’experiència de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques (aprofitant el prestigi de la marca).
Entre altres productes, s’apostarà per la realització de paquets turístics, s’innovarà en canals de comercialització, un equip humà de gestió preparat, campanyes de comunicació i màrqueting estratègic, una estructura organitzativa flexible, un empresariat capdavanter i una idea sempre present d’eficiència i creativitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.