9.10.18 – BARCELONA • Barcelonès

En marxa el grup de treball municipal del programa Magnet, impulsat per la Diputació de Barcelona

0
477

Des de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa aquest matí el Grup de Treball de municipis del programa Magnet, integrat a la demarcació pels ajuntaments de Centelles, Manlleu, Manresa, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.


Imatge de la jornada. Foto: DIBA.
El diputat d’Educació Rafael Homet, ha donat la benvinguda als participants i ha explicat el suport que ofereix la Diputació de Barcelona al programa, així com la tasca que ha de tirar endavant el grup de treball. En el seu parlament, Homet ha destacat que «l’educació funcionarà quan siguem capaços de personalitzar els aprenentatges i de treballar en xarxa».
La trobada ha comptat amb la participació, a més dels representants municipals, de la responsable del programa a la Fundació Bofill, Roser Argemí, i de la sociòloga de la UAB, Aina Tarabini, professional de referència en l’àmbit de l’abandonament escolar, que ha presentat els impactes i aprenentatges dels projectes Magnet de la fase pilot 2012-2017.
A grans trets, les conclusions de l’informe presentat per Tarabini són que la majoria de centres educatius han percebut el programa com a catalitzador del canvi i la transformació educativa que han experimentat, i que Magnet els hi ha generat canvi metodològic i curricular, així com les condicions per a que aquest procés de transformació pugui anar avançant.
El programa Magnet, integrat per la Diputació de Barcelona, pel departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació Bofill, i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, promou una innovació profunda en els centres educatius com una estratègia per reduir la segregació escolar i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat.
La segregació escolar suposa un greu problema per a l’equitat educativa, i per combatre-la cal acompanyar les mesures de planificació educativa (intervenció coordinada de diferents administracions en la planificació i el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada) amb mesures per generar confiança i compromís entre els segments de famílies que no opten per la matriculació en aquests centres.
Així, des del programa Magnet és promou l’aliança dels centres educatius amb una institució cultural o científica que els acompanya durant 3 anys en el desenvolupament del projecte d’innovació, que transformarà el seu projecte educatiu amb un enfoc metodològic més globalitzat.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.