En aquesta sessió inaugural s’analitza el dret d’accés a la informació sobre ajuts econòmics als grups polítics municipals, el règim jurídic dels grups polítics locals i l’acció pública en la Llei del dret a l’habitatge
Imatge de la sessió. Foto: FMC.
Aquest matí a l’AMB està tenint lloc l’acte d’inauguració del Seminari de Dret Local 2018-2019, organitzat per l’FMC i que es perllongarà fins al 14 de juny de 2019. En aquesta sessió inaugural, on hi participen 250 assistents, s’analitza el dret d’accés a la informació sobre ajuts econòmics als grups polítics municipals, el règim jurídic dels grups polítics locals i l’acció pública en la Llei del dret a l’habitatge
Els eixos principals d’aquesta 31a edició del Seminari segueixen sent l’aprofundiment en l’anàlisi dels principals canvis operats per les noves lleis de procediment administratiu i de contractes del sector públic, que si bé no han suposat un canvi radical respecte de la normativa anterior, requereixen una adaptació de la nostra manera de fer que no sempre és fàcil i clara. La major part de la resta d’altres aportacions miren d’analitzar qüestions punyents i d’inqüestionable actualitat jurídica i social, com ara la protecció de dades personals, el dret d’accés a la informació pública i les polítiques d’igualtat i de solidaritat.
A més de les sessions mensuals ordinàries, el programa també ofereix, com a mínim, una sessió monogràfica extraordinària que aquest curs girarà a l’entorn de les principals qüestions jurídiques relacionades amb la constitució, entre la primavera i l’estiu del 2019, dels nous governs locals.
La sessió que està tenint lloc aquest matí ha estat inaugurada per Francesc Xavier Forcadell, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Ramon Torra i Xicoy, gerent de l’AMB; i Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de l’FMC.
Per parlar del dret d’accés a la informació sobre ajuts econòmics als grups polítics municipals, hem comptat amb Elisabet Samarra Gallego, presidenta de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP); i l’anàlisi del règim jurídic dels grups polítics locals, va a càrrec de Ricard Gracia Retortillo, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona. Finalment, Àlex Peñalver Cabré, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, tracta sobre l’acció pública en la Llei del dret a l’habitatge.