Integren set ciutats, dues empreses públiques i l’entitat Enginyeria Sense Fronteres, i que defensa l’aigua com un bé humà, universal i accessible per a tothom que cal gestionar d’una manera transparent i participativa.
Imatge grupal de la primera reunió. Foto: Aj. Barcelona.
Representants dels ajuntaments de Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa han participat en la primera reunió, constitutiva, en què s’han format també l’Assemblea General i la Comissió Executiva, que presidirà el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia.
Badia ha destacat: “La gestió publica de l’aigua és un model majoritari al món que ha demostrat que és solvent, garanteix millor qualitat de servei i un millor preu per als usuaris.” Badia ha afegit que amb la constitució de l’AMAP “els grans municipis ens sumem a la bona feina feta en aquest sentit per ciutats com Manresa, Mataró o Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de donar-li un impuls definitiu”.
A la reunió també s’ha aprovat l’admissió de nous integrants, com les empreses públiques Aigües del Prat i Barcelona Cicle de l’Aigua i l’entitat Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres.
El pla d’actuació per a l’any 2018 marca com a directrius una forta estratègia comunicativa per difondre els valors de la gestió municipal de l’aigua, el suport als municipis que apostin per aquest model i l’ampliació de la xarxa de membres, així com la creació de nous marcs de treball i de debat amb diferents actors.