#EUandME:  cinc curtmetratges que mostren el valor que la UE aporta als joves es projectaran al Pavelló Mies van de Rohe

0
380

Els films, dirigits per cinc joves cineastes europeus, formen part de la campanya #EUandME que ha llançat la Comissió Europea  per encetar un diàleg amb els joves sobre la repercussions que té la UE en la seva vida.

Els cinc curtmetratges es podran veure per primera vegada subtitulats en català.
 
La Comissió Europea ha produït cinc curtmetratges com a part d’una campanya, #EUandME, que vol acostar Europa als «mil·lènnials» i demostrar-los com la UE millora la seva vida. Els curts han estat dirigits per reconeguts cineastes europeus i pretenen encetar una conversa sobre la repercussió que té cada dia la UE en la vida dels joves entre els 17 i els 35 anys. Els cinc curtmetratges es podran veure per primera vegada subtitulats en català al travertí del Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona el proper 17 de setembre a les 20h30. L’acte comptarà amb la presència de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a  Barcelona; Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe; i Tina Zournatzi, cap d’unitat de Comunicació Estratègica de la Comissió Europea que farà una presentació de la campanya.

 
Hi ha molts joves que no coneixen tots els drets i tots els avantatges de què gaudeixen a la UE. Encara que entenguin el que representa la UE, hi ha una falta de coneixement sobre els beneficis més tangibles que els pot oferir cada dia. L’objectiu dels curts és precisament d’explicar als ciutadans que la UE els dóna suport i els permet dur a terme els seus somnis i les seves ambicions.
 
Entre aquests avantatges podem esmentar els ajuts per endegar un negoci, com ho demostra el curt «Animal Party» de Yorgos Zoís, o la possibilitat d’encarregar articles per Internet des de qualsevol lloc de la UE, el tema del fim «El solitari» de Tomasz Konecki. «Debut», de Dalibor Matanić, va dels drets fonamentals de què gaudim tots els que vivim a la UE.
 
Cinc curtmetratges, cinc temes europeus
 
Els films #EUandME que es projectaran són:
 
·         «Debut», dirigit per Dalibor Matanić Zagreb, Croàcia, 1975). És la història emocional d’un jove pagès croata que vol ser una estrella del futbol, però alhora té molts conflictes interns per acceptar la seva orientació sexual.
 
·         «The Loner», dirigit per Tomasz Konecki (Varsòvia, Polònia, 1962). El film explica com en Jan, un home simpàtic i desimbolt que viu tot sol en una cabana envoltat de muntanyes, encarrega unes raquetes d’esquí per Internet i s’enamora de la noia que les hi lliura. Des d’aquest moment farà tots els possibles per tornar a veure-la i confessar-li els seus sentiments.
 
·         «The Living Hostel», dirigit per Matthias Hoene (Singapur, 1976. Criat a Berlín). La protagonista d’aquest curtmetratge és una àvia que somnia de viatjar i veure paisatges d’Europa i els seus néts, que se les empesquen per fer el seu somni realitat i, alhora, crear un negoci propi.
 
·         «Party Animal», dirigit per Yorgos Zoís (Atenes, Grècia, 1982). És la història de l’Àlex, un jove de vint-i-cinc anys ple de vida que faria el que fos per no parar de ballar. Atrapat en una feina avorrida, un dia té una espurna d’inspiració que li permet compaginar la seva passió per la música amb la seva feina.
 
·         «Oona and the bear», dirigit per Zaida Bergroth (Kivijärvi, Finlàndia, 1977). Un curtmetratge que destaca la política de medi ambient de la UE explicant la història de Dalva, que es perd en un bosc tètric i ple de perills però que finalment troba el camí de tornada a casa gràcies a l’aparició inesperada d’un amic.
 
Concurs de curtmetratges
 
La campanya #EUandMe també oferirà als joves l’oportunitat de fer els seus propis curts gràcies a la convocatòria d’un concurs de directors. Els candidats hauran de fer un curt explicant-hi què aporta la UE a la vida de la gent i què els permet de fer. Per participar-hi, els candidats hauran de presentar per escrit una sinopsi del guió i un vídeo d’ells mateixos fet amb el seu smartphone explicant-hi el rerefons del curt. Un jurat de directors de cinema seleccionarà deu finalistes i cinc d’ells seran triats com a guanyadors per votació popular. Els guanyadors rebran una subvenció per fer el seu propi curt.
 
Els deu curts del concurs es penjaran en un web especialment dissenyat, l’objectiu del qual és oferir exemples de la vida real i dades i xifres que demostrin tot el que fa la UE pels joves: des de l’accés a l’assistència consular a l’ambaixada de qualsevol país de la UE quan rodin pel món a la participació en un Erasmus+, l’atenció sanitària d’urgència en qualsevol Estat membre en les mateixes condicions que els nacionals o la possibilitat de fer servir el mòbil a qualsevol lloc de la UE sense pagar cap tarifa d’itinerància.
 
Més informació
 
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.