BARCELONA  • Barcelonès

Famílies Nombroses celebra que el nou curs sigui presencial i demana suport per reduir l’impacte econòmic de la “tornada a l’escola”

0
2103

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) veu molt positiu per a alumnes i famílies que s’hagi optat per la volta a les aules, però creu que s’ha de fer un esforç en recursos davant de l’augment de les ràtios. A més demana que es posin en marxa mesures de suport a les famílies amb més fills davant el fort impacte econòmic que representa la “tornada a l’escola”

Milions de famílies preparen aquests dies llibres, motxilles i uniformes per a la “tornada a l’escola”, que començarà a Catalunya el pròxim 13 de setembre. El Govern i les comunitats autònomes han establert les bases d’aquest nou curs, que tindrà com a principal característica la presencialitat, és a dir, un retorn a l’ensenyament presencial en tots els nivells educatius.

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha celebrat aquesta aposta per la presencialitat per diverses raons, la més important, el benefici que suposa per als alumnes, des del punt de vista acadèmic i emocional, i perquè garanteix la igualtat d’oportunitats i minimitza les diferències socials en l’accés als mitjans digitals. Però, a més, FANOC considera que la tornada a les classes té un altre avantatge important a l’hora de poder conciliar, “una necessitat per a les famílies”, destaca el director de FANOC, Raúl Sánchez. “En aquests mesos de pandèmia hem vist que el teletreball és una opció molt vàlida, que els experts diuen que ha arribat per quedar-se, però desgraciadament és una cosa que no està a l’abast de totes les famílies i a més, encara que es pugui teletreballar, si tens diversos nens a casa, com passa a les famílies nombroses, és molt difícil atendre adequadament el treball, respondre trucades o tenir una reunió i alhora estar pendent dels teus fills, fer de professor i ajudar-los amb les seves classes en línia“.

No obstant això, lamenta que no s’ajudi a les famílies a reduir el gran cost que implica la compra de tots els materials necessaris per iniciar l’escola. Segons un estudi que acaba de presentar l’OCU, de mitjana, cada fill costarà als pares un total de 1.890 euros, una despesa poc assumible per a les famílies nombroses. Es tracta d’un dels col·lectius a qui més ha afectat la crisi econòmica a causa de la Covid19, i on més ha crescut la pobresa infantil en aquest any i mig de pandèmia. “Pensem en famílies amb 3, 4, 5 o més nens, que han de comprar tot el material escolar per a cada un dels fills i que per tant es multiplica la despesa familiar en un mateix mes“, assenyala Raúl Sánchez.

Les retallades socials en prestacions a les famílies amb fills que s’han realitzat els últims anys han tingut un impacte molt greu en les famílies nombroses, i en la caiguda tan intensa i ràpida de nous naixements a Catalunya. Per aquest motiu FANOC demana a la nova Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, un “impuls real a les polítiques de suport a les famílies amb fills, com la millor inversió que podem fer per garantir el benestar futur de Catalunya“.

FANOC confia que el control de la pandèmia evolucioni favorablement de manera que les famílies tinguin un respir aquest curs, després de la càrrega física i emocional que han suportat en l’últim any, fins i tot en els moments en què hi havia classes presencials, ja que moltes famílies nombroses han hagut de passar per diverses quarantenes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.