Barcelona • Barcelonès

FANOC demana als ajuntaments catalans tenir en compte a les famílies nombroses en les ordenances fiscals

0
3983

l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha recordat a tots els ajuntament de Catalunya que el 33% de les famílies nombroses es troben en risc elevat de pobresa i exclusió social.

Les llars amb més infants a càrrec són moltes vegades penalitzades en els preus o taxes públiques dels serveis municipals, que no tenen en compte el major nombre de menors dependents. Per aquest motiu, l’associació FANOC ha enviat a tots els ajuntaments cinc punts per tenir en compte a les ordenances municipals de cara a les famílies nombroses:

  1. Fer una bonificació universal a l’IBI, com ja preveu la Llei d’Hisendes Locals. En el cas de que es vulgui limitar per ingressos, fer servir la renda per càpita familiar.
  2. Facilitar l’accés de les famílies nombroses als espais esportius, culturals i d’oci municipals, amb una tarifa especial.
  3. Oferir casals i extraescolars municipals a preus especials.
  4. Promoure habitatges protegits municipals de grandària adequada per a les famílies nombroses: no es fa cap habitatge de més de 90 metres quadrats.
  5. Aplicar el criteri de renda per càpita en totes les ajudes i beques municipals, i no ingressos mínims absoluts, que no tenen en compte les càrregues familiars (tenint en compte que el cas de discapacitat sempre compta per dos).

“L’important descens del naixements a Catalunya, l’hivern demogràfic que ja no garanteix el reemplaçament generacional, està afectant de manera important tot el nostre sistema de benestar, i és la causa de la despoblació de gran part dels nostres municipis petits. Per això, és urgent incorporat la perspectiva de família a les polítiques locals, i facilitar que els qui vulguin puguin tenir els fills desitjats i criar-los adequadament”, ha assenyalat Raul Sanchez, director de FANOC, amb motiu d’aquesta campanya.

FANOC ha convidat també als ajuntaments a incorporar-se a la Xarxa Europea de Municipis Family-Friendly, la que ja pertanyen uns 140 municipis europeus, i que tot just està començant a Catalunya coordinada per aquesta associació. L’objectiu és compartir bones pràctiques que es fan a Europa. El primer municipi català en incorporar-se ha estat Castelldefels.

Pots veure aquí el missatge que hem enviat als ajuntaments.

Font: FANOC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.